Жестоко убийство на съпругата на координатора на ГЕРБ в Русе, двама мъже са обвинени Снимка: © Getty Images

Двама мъже са с повдигнати обвинения, след като са направили пълни самопризнания за жестокото убийство на собственичката на аптеки Еранухи Пехливанян в Русе.

Тя е съпруга на общинския координатор на ГЕРБ Бедрос Пехливанян. Изчезнала е на 11 януари, след което близките ѝ подали сигнал, а тялото ѝ е било открито разчленено на части в р. Русенски Лом, на около 30 км. от града.

Във вторник полицията е задържала двама мъже, които в хода на разпитите са направили пълни самопризнания. Мотивът е бил користен – от жената са отнети 65 хиляди лева, а убийството е било извършено, за да бъде прикрит грабежът, съобщиха от прокуратурата в града.

Мъжете са арестувани в срок до 72 ч., като прокуратурата ще иска постоянното им задържане под стража. Двамата са познати на силите на реда, имат регистрации в полицията. Убийците са с инициали Г.В, роден през 1972 и М.М, роден през 1966, разкриха от обвинението. Единият мъж няма нито един ден трудов стаж, а другият е бивш митнически служител. И двамата са се познавали с убитата жена и с нейното семейство.

Според обвинението, мъжете са следили Пехливанян в продължение на повече от един месец. Установили са, че тя често носи в себе си голяма сума пари. В деня на престъплението тя е държала 20 000 лв. в автомобила си, когато е спряна от двамата съучастници. Един от тях е бил облечен в униформа със знаци на полицията, съобщават от русенската прокуратура.

Той е влязъл в нейния автомобил и е поставил белезници. Вторият заподозрян се е намирал в друга кола, в която жената е била преместена впоследствие. Тримата са се насочили към дома й, защото похитителите са разбрали, че там се държат още пари в брой. След като са отнели още около 45 000 лв., те са решили да убият жената, за да не ги издаде.

Част от откраднатите пари са били открити. Разследването продължава.

Първоначално полицията е работила по версия отвличане, но бързо криминалистите от ОД на МВР в Русе и колегите им от ГД „Национална полиция“ разбрали, че става дума за убийство.

Пред БНТ съпругът на Еранухи – Бедрос Пехливанян, който е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, заяви, че никой не е търсил откуп от него.

Семейство Пехливанян държи голяма верига аптеки в Русе. През 2019 г. са имали 67 служители, 50 хил. лв. капитал и 10,3 млн. лв. оборот на управляваните дружества, които са били с печалби от 116 хиляди лева, показват данните от сайта yox.bg.

Според последната декларация на Пехливанян пред КПКОНПИ семейството има 6 фирми и 13 имота – предимно в Русе. Разполагат с 8 депозита в лева и евро за над 540 хил. лв., като основна част от тях са на името на Еранухи. Имат акции в „Алианс сървиз“ ЕАД, където съветникът от ГЕРБ е бил член на борда на директорите.

Бившият премиер Бойко Борисов изказа съболезнования на близките на Еранухи Пехливанян с публикация във Facebook. „Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 г. Благодаря на полицаите и прокурорите, които стигнаха до извършителите на това тежко престъпление“, написа той.

Това е второ особено жестоко убийство в Русе през последните години. През 2018 водещата на предаване и административен директор на местната телевизия ТВН Виктория Маринова беше намерена мъртва на едва 30-годишна възраст. Убиецът Северин Красимиров беше осъден на 30 г. лишаване от свобода от Окръжен съд – Русе.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024