Празничният декември е месец на детски възклицания, на цветни фигурки и сладки изненади. Захарните бисквити са същността на тази безгрижност. Те са прости, игриви и неустоими.
Ето защо Dr. Oetker ви предлага тази класическа рецепта, идеална за украсяване, споделяне или просто за онзи момент, когато ви се прииска още една малка сладост.
Необходими продукти
200 г меко масло
250 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 яйце
1 жълтък
300 г брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 щипка сол
50 г захар за овалване
Приготвяне
В купа разбийте с миксер мекото масло, захарта и ваниловата захар до получаване на светла и пухкава смес. Добавете яйцето и жълтъка, като разбъркате добре, докато се смесят напълно.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Постепенно добавете сухата смес към мократа, като разбърквате на ниска скорост, докато се образува гладко тесто.
Загрейте фурната до 180°C. Застелете тава с хартия за печене. С две супени лъжици оформете топчета и ги оваляйте в захар, за да се покрият равномерно. Поставете ги в тавата на разстояние 5 см едно от друго и леко ги натиснете с дъното на чаша.
Печете бисквитките за 10-12 минути или докато краищата станат леко златисти. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят върху тавата за печене за няколко минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, за да се охладят напълно.

Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: