Едва ли има много пресечни точки между феновете на фентъзи бордовите игри и зрителите на филми като "Четири сватби и едно погребение", но Хю Грант е успял да уцели златната среда на двете аудитории.

На 61 години Грант се превърна в най-новия любимец на почитателите на комиксите, след като успя да разсмее публиката на годишния фестивал Comic Con в Сан Диего.

Британският актьор участва за първи път в живота си на фестивала благодарение на най-новия си филм "Dungeons & Dragons" (D&D), в която участват още Крис Пайн, Мишел Родригес, София Лилис ("Sharp Objects") и Реге Пейдж ("Bridgerton").

Филмът, чийто трейлър излезе точно преди Comic Con, е създаден по мотиви от оригиналната игра, която има култов статус сред почитателите на фентъзи жанра. D&D смева реалността на хората с тази на орки, елфи и други фантастични същества, като създава сюжети около битки, търсене на съкровища, предизвикателства, интриги, спасителни мисии и др.

Естествено - нищо от това не се вписва особено в профила на героите, с които сме свикнали да свързваме Хю Грант като съвършен романтик в "Нотинг Хил", самовлюбен женкар в "Дневникът на Бриджет Джоунс" или мистериозен "перфектен" съпруг в сериала "The Undoing".

Самият той не само не отрича този факт, но и вместо да се оправдава за избора си на нова роля, успя да обърне ситуацията в своя полза с хумор и самоирония.

Когато водещият на събитието се шегува с него, че Грант едва ли е най-страстният почитател на играта, той веднага отиграва подадената топка със секс-шега.

Грант отговаря, че има собствен опит като Dungeon Master ("повелител на подземията", термин, с който се назовава водещият играч в бордовата игра).

"Само че имаше повече S&M (садомазохизъм), отколкото D&D. Такава е английската версия", коментира Хю Грант пред публиката.

"Това е британският начин за прекарване на свободното време. Почти се е превърнал в национален спорт. Мисля, че това е причината, поради която режисьорите се сетиха за мен, с моята репутация", казва още Грант. През 1995 г. той беше арестуван в Лос Анджелис в компанията на проститутка, което провокира доста сериозен скандал в най-силните години на кариерата му.

При споменаването на факта, че досега той никога не е присъствал на фестивал като Comic Con, Хю Грант отново репликира с шега: "Опитахме да кандидатстваме с "Разум и чувства", но не ни приеха" (филмът от 1995 г. с Ема Томпсън и Кейт Уинслет по романа на Джейн Остин).

На въпроса защо все пак се е съгласил да участва в D&D, Грант казва:

"Мразя всички сценарии. Всеизвестен съм с това, че съм страшно негативен човек. Но за моя изненада - получих материал, който наистина ме накара да се разсмея", кава той, като сравнява новия си филм с духа на "Монти Пайтън и Свещеният граал".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024
Важно днес

Гешев обвини комисията "Нотариуса" в предизборно шоу, направи свое и закри седянката (Обновена)

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024