Снимка: © АстраЗенека България

Управителят на „АстраЗенека България“ Зоя Паунова напуска позицията и ще заема съветническа длъжност за региона, научи „Булевард България“ от два независими източника.

Тя все още е вписана в Търговския регистър като управител на българския филиал на фармацевтичната компания. В края на миналата година обаче е променен Учредителният акт (13.10.2020), така че се дава право и на прокуриста на дружеството да представлява компанията. Според промяната управителят и прокуристът могат да представляват дружеството "заедно и поотделно". Прокурист на дружеството е Добромира Петрова, която е на тази позиция от 2018 г. 

Прокуристът се назначава от едноличния собственик или от управителя със съгласуване помежду им и с регионалния мениджър на „АстраЗенека“. Прокуристът може да бъде освободен от управителя по всяко време. Той управлява предприятието на дружеството и го представлява в съответствие със закона, решенията на собственика и разпорежданията на управителя, пише още в Учредителния акт.

На 12 март 2021 в Тръговския регистър е подадено заявление от „АстраЗенека България“ – не става ясно обаче дали е свързано с промяната на ръководната позиция.

„Булевард България“ потърси PR-агенцията на "Астра Зенека България" „PrPlay“, но към момента на публикацията все още няма потвърждение. 

Зоя Паунова е магистър по фармация на Медицинската академия в София и е с над 20-годишен опит в индустрията. Завършила е и бизнес образование в Европейския институт по управление на бизнеса INSEAD (Франция). Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ.

Зам.-председател е на Българския форум на бизнес лидерите, член е на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители и е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Зоя Паунова е майка на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел и е сред учредителите на Движение ГЕРБ. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Авторът на разследването "Осемте джуджета" беше отличен от Държавния департамент на САЩ

Николай Стайков е съосновател на Антикорупционния фонд

Финландската премиерка посети нощен клуб след контакт със заразен, обвиниха я в "безотговорност"

Санна Марин бе подложена на критики от опозицията и трябваше да се извинява

Всяка партия ще има съветник в министерствата, които не ръководи

Вицепремиерите ще са петима, създават се две нови ведомства

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

БФС се намеси в сагата с АМ "Хемус": Спря правата на съдия, обвинен в изпиране на 53 млн. лв.

Става въпрос за Борислав Колев, който е топ рефер по футзал