Джулиа! Мечтата на поета!

24 юни 2020 - истинските фенове на Alfa Romeo трябва да оградят в червено тази дата. 
За да отбележи 110-ия си рожден ден, Alfa Romeo ще се върне към корените на марката и ще направи реверанс към  един от най-емблематичните автомобили на бранда: Giulia GTA. Съкращението GTA означава „Gran Turismo Alleggerita“ (alleggerita е италианският термин за „олекотено“). Снимка: © media.fcaemea.com

24 юни 2020 - истинските фенове на Alfa Romeo трябва да оградят в червено тази дата. За да отбележи 110-ия си рожден ден, Alfa Romeo ще се върне към корените на марката и ще направи реверанс към един от най-емблематичните автомобили на бранда: Giulia GTA. Съкращението GTA означава „Gran Turismo Alleggerita“ (alleggerita е италианският термин за „олекотено“).

Новата Giulia GTA е технически и концептуално вдъхновена от Giulia GTA от 1965 г. .
Снимка: © media.fcaemea.com

Новата Giulia GTA е технически и концептуално вдъхновена от Giulia GTA от 1965 г. .

Giulia GTA е 100кг. по-лека в сравнение с Giulia Quadrifoglio. 
Базирана на Giulia Quadrifoglio, Giulia GTA е оборудвана с по-мощна версия на двигателя Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, и вече е с 540 к.с.
Снимка: © media.fcaemea.com

Giulia GTA е 100кг. по-лека в сравнение с Giulia Quadrifoglio. Базирана на Giulia Quadrifoglio, Giulia GTA е оборудвана с по-мощна версия на двигателя Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, и вече е с 540 к.с.

Giulia GTAm е двуместната спортна версия на GTA.  Седалките са с аеродинамичен дизайн и 6-точкови предпазни колани. От модела ще бъдат произведена само 500 бройки.
Снимка: © media.fcaemea.com

Giulia GTAm е двуместната спортна версия на GTA. Седалките са с аеродинамичен дизайн и 6-точкови предпазни колани. От модела ще бъдат произведена само 500 бройки.

Все още не е ясна цената на специалните модели GTAm, които са ограничени до общо 500 бройки, но тя ще включва също каска и състезателно облекло, включващо гащеризон, ръкавици и обувки. Снимка: © media.fcaemea.com

Все още не е ясна цената на специалните модели GTAm, които са ограничени до общо 500 бройки, но тя ще включва също каска и състезателно облекло, включващо гащеризон, ръкавици и обувки.

Предното табло е тапицирано с Alcantara. Снимка: © media.fcaemea.com

Предното табло е тапицирано с Alcantara.

А дръжките на вратите отвътре са в стил "Шапка им сваляме на италианците!" Снимка: © media.fcaemea.com

А дръжките на вратите отвътре са в стил "Шапка им сваляме на италианците!"

Автомобилът е със специален аеродинамичен пакет, който подобрява стабилността на колата при високи скорости. Снимка: © media.fcaemea.com

Автомобилът е със специален аеродинамичен пакет, който подобрява стабилността на колата при високи скорости.

Освен двигателя, от алуминий също са вратите и шасито. Снимка: © media.fcaemea.com

Освен двигателя, от алуминий също са вратите и шасито.

Giulia GTA е с изпускателна система на Akrapovic, интегриран карбонов заден дифузьор и 20-цолови алуминиеви джанти. Снимка: © media.fcaemea.com

Giulia GTA е с изпускателна система на Akrapovic, интегриран карбонов заден дифузьор и 20-цолови алуминиеви джанти.

Родината на Alfa Romeo е ясна. Снимка: © media.fcaemea.com

Родината на Alfa Romeo е ясна.