13 български филма влизат в европейския каталог на Netflix

Българското Concept Studio, което разпространява филмово съдържание за международния пазар, обяви, че е подписало сделка с Netflix. Това означава, че за първи път абонатите на стрийминг платформата в Европа ще могат да гледат български филми онлайн.

Пакетът включва 13 филма в различни жанрове, които са печелили престижни награди.

От 10 септември в Netflix тръгват „Калин и отбора на затвора“ (2018), „Маймуна“ (2016) и „Обърната елха“ (2006). Те ще бъдат достъпни за абонатите в Европа със субтитри на всички европейски езици.

„Калин и отбора на затвора“ е филм на Петко Гюлчев. Той има награда за най-добра документална продукция от фестивала във Вуковар през 2019.

„Маймуна“ на Димитър Коцев – Шошо разказва историята на полусестрите Мая (Александра Костова) и Ива (Радина Боршош), които се ровят в тайните на един от учителите си (Леонид Йовчев). Игралният филм спечели наградата на публиката на „София Филм Фест“ през 2016 г.

„Обърната елха“ на Иван Черкелов и Васил Живков разказва шест отделни истории за Коледа, в които могат да бъдат открити множество прилики.

Сред останалите 10 филма, които влизат в Netflix, но с по-късна дата, са „Животът е един безкраен танц“ (документален филм на Андре Шандел), „Подслон“ на Драгомир Шолев, „Асансьор за пациенти“ на Иглика Трифонова.

В каталога попада и успешната комбинация между ретро-соц и нео-ноар – „Дзифт“ на Явор Гърдев. Романтичните „Love.net“ (Илиян Джевелков) и „Нокаут, или всичко което тя написа“ на Ники Илиев също ще бъдат достъпни в Netflix.

Европейските абонати на платформата ще гледат още „Вездесъщият“ на Илиян Джевелков, „Шибил“ на Никола Бозаджиев, „Докато Ая спеше“ на Цветодар Марков и „Smart Коледа“ на Мария Веселинова.

„Много сме горди, че дългогодишните ни усилия да вкараме български филми в Netflix са успешни. Завършекът на тази сделка е страхотно признание лично за мен, както и за нашия екип, който винаги е воден от мисията да рекламира местните артисти и местното кино“, каза мениджърът на Concept Studio Кръстьо Ламбев.

Студиото работи с големите платформи от 2017 насам и подготвя втори филмов пакет за Netflix.


Най-очакваните нови филми на 2021 г. Най-очакваните нови филми на 2021 г.

Нео и Тринити се завръщат в Матрицата с първия трейлър на "The Matrix Resurrections" Нео и Тринити се завръщат в Матрицата с първия трейлър на "The Matrix Resurrections"

Леонардо ди Каприо, Дженифър Лорънс и брилянтен кастинг спасяват света в "Don't Look Up" Леонардо ди Каприо, Дженифър Лорънс и брилянтен кастинг спасяват света в "Don't Look Up"



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024