17 от ранените при експлозиите в Румъния ще се лекуват в България Снимка: © Getty Images

Ранени при двете експлозии на бензиностанция в Румъния ще се лекуват в България. Министърът на здравеопазването Христо Хинков съобщи, че първоначално е заявена нужда от лечение на 8 души у нас, но в последствие броят им се е увеличил.

Страната ни има готовност да окаже помощ на 17 пострадали, като всички те са с над 50% изгаряния.

Хинков утчони, че са осигурени специалисти и необходимата медицинска апаратура.

„Сформирани са екипите, които ще осигурят транспортирането на пострадалите след пристигането им в Блгария до съответните болници,“ каза здравният министър.

Румънските медии съобщиха за две експлозии в бензиностанция в предградие на Букурещ на 26 август.

Първата експлозия е предизвикала огромен пожар. Служителите са приложили протокол за извънредни действия и са предупредили хората да стоят далеч от района на Креведия, североизточно от центъра на града.

Втората експлозия е избухнала, след намесата на пожарникарските екипи. Общият брой на ранените е 46, включително 26 пожарникари, които са пострадали при втората експлозия.

Експлозиите са станали в бензиностанция, която доставя втечнен пропан-бутан, използван в домакинските уреди и като алтернатива на бензина и дизела в някои превозни средства.

Съобшава се за двама загинали и 58 ранени при експлозиите и пожара в станция за пропан-бутан в Креведия. По-голяма част от тях са служители на румънското министерство на вътрешните работи - пожарникари, полицаи и жандармеристи, сочат данни на Инспектората за извънредни ситуации.

Жителите в район с радиус от 750 метра около бензиностанцията са били евакуирани.

пожар на бензиностанция до Букурещ Две експлозии на бензиностанция до Букурещ: над 50 ранени и двама загинали (ОБНОВЕНА)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024