18 години по-късно: Disney планира продължение на “Дяволът носи Прада” с Мерил Стрийп

Осемнайсет години след успеха на комедията “Дяволът носи Прада”, Disney работи по продължението ѝ.

Според Variety Мерил Стрийп ще вземе участие в новия филм - носителката на три награди "Оскар" играеше в образ, вдъхновен от главната редакторка на Vogue Ана Уинтур.

„Дяволът носи Прада“ е филмова адаптация на едноименния роман на Лорън Уайзбъргър от 2003 година.

Андреа Сакс (в ролята Ан Хатауей) е току-що завършила студентка, която постъпва на работа като асистент на властната редакторка на водещо модно списание Миранда Прийстли (Мерил Стрийп). Основна роля във филма има и Емили Блънт в ролята на титулярната асистентка на Прийстли.

Дяволът носи Прада - премиера

Лентата донесе $326,7 млн. долара на Disney, a Мерил Стрийп получи признание ролята си с номинация за Златен глобус в края на 2006 година.

Очаква се сценарият на продължението на „Дяволът носи Прада“ да бъде възложен отново на Алин Брош МакКена.

Според Puck - сюжетът ще покаже какво се случва с героинята на Стрийп в края на нейната кариера, когато традиционните модни списания са изправени пред опасност от изчезване.

Засега няма яснота за това дали всички главни актриси ще се съберат повторно на екран. Според неофициалната информация, Емили Блънт също може да се върне с "повишение" до директор на луксозен моден бранд с рекламен бюджет, който може да спаси медията на Миранда Прийстли.

Спекулации за евентуално завръщане на екрана триото Стрийп, Блънт и Хатауей провокираха последно през февруари, когато се появиха заедно на сцената на наградите на Гилдията на американските филмови актьори.

Емили Блънт, Мерил Стрийп и Ан Хатауей на наградите на Гилдията на американските филмови актьори
През април обаче Ан Хатауей каза, че феновете на „Дяволът носи Прада“ не трябва да „хранят твърде много надежди“ за продължението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024