Снимка: © Evleaks

Седмица преди голямата премиера на флагманите на Samsung, първите кадри на новия сгъваем телефон от корейската компания се появиха онлайн. 

Кратко видео, публикувано в Twitter-профила на Бен Гескин, показва дизайна и начина на функциониране на устройството.

Затвореният режим прави Samsung Flip доста компактен, с приблизителна големина на човешка длан. Върху горния капак е разположено отделението за двете камери (12-мегапикселови според информация на GSMArena) и миниатюрен дисплей за нотификации, който дава информация за часа, датата и заряда на батерията. 

Отварянето на смартфона с една ръка става сравнително лесно за разлика от първия модел на Samsung в сегмента на сгъваемите телефони - Fold. Infinity-дисплеят се активира автоматично при отварянето, като при пълно разгръщане стига до 6,7 инча във формат 22:9. Селфи-камерата е разположена в централната горна част на екрана (подобно на дизайна на Note 10). 

Според неофициални данни от януари, дисплеят и камерите ще могат да се ползват както в напълно изправено 180-градусово разположение, така и полусгънат на 90 градуса. 

Междувременно в GeekBench изтекоха и първи данни за техническите спецификации на Flip. Според информацията - устройството ще ползва процесор Snapdragon 855, 8 GB RAM и ще работи под Android 10. 

Очаква се Samsung Z Flip да бъде представен на премиерата на линията Galaxy S, планирана за 11 февруари. По предварителна информация, цената на устройството във Великобритания вероятно ще е 1300 паунда, в САЩ - 1400 долара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети