2 нощи и 61 хиляди резервации за Украйна в Airbnb Снимка: © Getty Images

Кампаниятa в подкрепа на украинските граждани посредством платформата на Airbnb набира все по-голяма популярност. За 48 часа в Airbnb са били запазени над 61 хиляди нощувки в Украйна на стойност от 1.9 млн. долара. Три четвърти от резервациите идват от САЩ, Обединеното кралство и Канада. Това съобщи в своя профил в Twitter Браян Чески, изпълнителният директор на Airbnb - най-популярната компания за отдаване и наемане на жилища под наем за кратък престой.

Хиляди по света резервират престой в Украйна чрез Airbnb като начин да подкрепят украинските граждани. Те заплащат за престоя си, но не отсядат в украинските жилища заради войната. Целта на това „наемане“ е да подпомогнат финансово украинските семейства. Airbnb вече премахна таксите и комисионите си за Украйна.

Компанията заплаща на домакините, отдаващи жилищата си под наем в платформата, 24 часа след регистрирането на гост, без значение дали той е отседнал, или не в жилището.

Резервиращите престой в дом в Украйна, уведомяват домакините, че това е жест на солидарност и не планират да отседнат там.

„Здравейте, няма да посетя Украйна, но исках да изразя своята подкрепа. Надявам се да сте в безопасност.“, пише наемател на домакина, предоставящ жилището си в Киев.

А украинските граждани изказват своята благодарност към дарителите: „Здравейте. Благодаря Ви за добрината! Много е важно за нас да знаем, че има хора, които ни подкрепят... Надявам се този ужас да престане скоро и да посетите Киев, Украйна“.

През изминалата година Airbnb има резервирани 300 млн. нощувки на база 4 милиона домакини, предлагащи жилищата си. Стойността на предлаганите услуги възлиза на 46,8 млрд. долара. Списъкът на жилищата в Украйна, отдавани под наем през платформата, наброява 300 имота.

От платформата заявиха, че ще предоставят безплатно жилище на 100 000 украински бежанци и прекратиха своята дейност в Русия и Беларус.

Изпълнителният директор на Airbnb Браян Чески съобщи в своя Twitter още, че кампанията на Мила Кунис и Аштън Къчър за набиране на средства в помощ на Украйна е събрала 15 млн. долара за 48 часа - половината от целта, която си постави холивудската двойка.

Американската актриса Мила Кунис и нейният съпруг Аштън Къчър стартираха кампанията „Stand With Ukraine“ на сайта GoFundMe в полза на Flexport.org и Airbnb, като самите те дариха 3 милиона долара в помощ на страната.

Мила Кунис е родена в Черновци, Югозападна Украйна през 1983 г. Тя се премества в Съединените щати през 1991 г.

"Винаги съм се смятал за американка, за горда американка. Но днес никога не съм била по-горда, че съм украинка“, казва Кунис във видео, публикувано в социалните медии.

„Събитията, които се разиграват в Украйна, са опустошителни. В този свят няма място за този вид несправедлива атака срещу човечеството“, споделя актрисата, добавяйки че украинците са силни и смели, но това не означава, че не трябва да ги подкрепим.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ предлагат на ГЕРБ да подпишат меморандум или да се отиде на избори "две в едно"

В документа са записани предложения за реформи в няколко области

19:44 - 20.02.2024
Важно днес

ТЕЦ "Контур Глобал Марица-изток" 3 спира работа в полунощ

Договорът на централата с НЕК изтича, работници няма да се съкращават

19:29 - 20.02.2024
Важно днес

Два билборда под прозорците на Митрофанова ще напомнят за Навални

ДСБ постави паната на метри от резиденцията на Елеонора Митрофанова

18:11 - 20.02.2024
Важно днес

Четири години по-късно: тунелът "Железница" най-после е отворен

Съоръжението на АМ "Струма" е пуснато близо 2 г. след края на строителството

17:32 - 20.02.2024
Бизнес

КЗК одобри нова ключова сделка: Арабски оператор придобива контрола над Yettel

Решението на антимонополната комисия е взето на 15 февруари

15:31 - 20.02.2024
Кино и сериали

Дългата и мъчителна история на филмите за "Фантастичната четворка"

Може ли филм за Фантастичната четворка най-накрая да има безусловен успех?

15:30 - 20.02.2024
Важно днес

ПП-ДБ иска ревизия на медицинските стандарти заради случая "Даная"

И след ротацията ПП-ДБ ще следи отблизо болниците заради случая "Даная"

15:15 - 20.02.2024