20 начина да разпознаем хипстър през 2023 г. Снимка: © @darian_famous / @tzefits

За какво се сещате, когато чуете думата хипстър? Шарени очила без диоптър, татуировка на мустак от вътрешната страна на показалеца, пиене на крафт бира или зелени сокове от буркан? Може би за някого с карирана риза, който ви пита каква музика слушате, само за да се присмее на вкуса ви. Преди десет години всичко това влизаше в характеристиката.

Преди някой да се запита ,,ама хипстърите съществуват ли още!?", ще уточним - да, съществуват, никъде не са ходили. Просто определението се разшири и никой вече не ги нарича така (не ги наричат никак всъщност, но това не значи, че ги няма).

Все пак има начин да разпознаете хората, които слушат алтернативна музика и имат шантав стил и през 2023 г. Ето как:

20 начина да разпознаем хипстър, jorts

Jorts (jeans+shorts) или широките дънкови панталони

Тези хора често носят дънки с дължина под коляното и стигащи малко над средата на прасеца. Едно време "джортите" бяха запазена марка на хип-хоп ентусиастите.

Безумно широките панталони

Това е вариантът, когато е твърде студено за горните. Обикновено въпросните безумно широки панталони са карго модел или поне задължително имат обемни джобове.

Спортни слънчеви очила Y2K (year of 2000)

Рамки в стил "Матрицата" или колоездач от Tour dе France - това е аксесоарът на тези, чиито сърца бият със 140 удара в минута. Най-често модерните хипстъри ги носят на тъмно в нощните клубове. Дали виждат или не вече е излишен въпрос, не ги занимавайте с глупости.

Тони Сопрано, боулинг риза, Сет Роугън

Тони Сопрано от "Семейство Сопрано"

Тази визия комбинира боулинг риза, жилетка, златни бижута, мокасини и понякога пура. Това е стил, присъщ героя от сериала "Семейство Сопрано" - Тони Сопрано. По-модерното сравнение е с образа на Уил от сериала "Platonic", изигран от Сет Роугън.

Разликата сега е, че през 2023 г. момчетата, облечени по този начин, вече имат татуировки по ръцете.

Макси поли с "бебешки" тениски.

Макси полите бяха "територия" на хипи комуните и дрескодът по фестивали. Днес нещата изглеждат по различен начин. Единственото правило е, че трябва да ги носите с мъничка тениска, в идеалния случай къса детска фланелка.

Прическа мълет

„It’s all business in the front, and all party in the back“, казват американците за мълета. Прическата се изразява в това косата да е късо подстригана отпред и отстрани, а отзад да е дълга.

blokecore

Естетиката blokecore

Естетиката blokecore комбинира мода и футбол. Достатъчни са ви винтидж футболна фланелка, дънки и кецове, за да я постигнете. За още по-хипстърски вид добавете и някой кожен аксесоар.

Колиета талисмани

Да живее герданчето със зодиакалния знак, което молихте майка си да ви купи на почивката в Созопол преди 20 години – най-доброто в устойчивата мода.

Изрусени вежди

Руси вежди или такива в цветове далеч от естествените за човешкия вид - сини, червени, пембени...

Бела Хадид, salomon обувки

Туристически обувки Salomon

Виждали сте ги поне веднъж, ако сте ходили на преход в планината. Това е марката за спортно туристическо облекло, основана през 1947 г. в сърцето на Френските алпи.

Логично е хипстърите да носят такива - представете си младши арт директор, който е решил да направи поход до Черни връх преди да отиде в офиса.

Скъпоценни камъни по зъбите

Колкото и шикозни да са, когато не са направени наистина добре, денталните камъни могат да изглеждат все едно имате фолио, залепено по зъбите. Междувременно таксата на зъболекаря за слагането им има силата да разплаче някого.

Следване на хиперактивни локални профили за мемета

Днешните хипстъри харесват да следват в социалните мрежи профили, генериращи мемета, които се "заиграват" със случващото се в определена географска ширина. Изключително активни, качват по няколко поста на ден.

Абонамент за MUBI

Mubi е стрийминг платформата за киномани и най-вече почитателите на инди киното - или независимите филми, създадени извън рамките на Холивуд. Така модерните хипстъри бягат от злите комерсиални продукции на касовите студиа.

Изрязани дълги ръкави

Никой все още не може да разбере за какво време са подходящи широките, дълги, плетени ръкави. Може да видите жена с тях в най-големия студ и на най-големия пек. Звездите на Disney Channel често са забелязвани с подобни ръкави в периода около 2008 г., само че във вариант тесни и памучни.

Лоуфъри с "ученически" чорапи (за мъже)

Представете си следната картинка. Поглеждате висок, строен мъж (може и не толкова висок), очите ви се стрелват към краката му вече виждате деветокласник от частна британска гимназия с униформа.

Мъжки кроп топове

Знайте това: Истинските мъже носят кроп топове в клуба.

Чокъри с рози

Чокърът от 90-те години на миналия век - онова плътно вързано около врата украшение - никога не изчезна за твърде дълго. В момента на почит са моделите от коприна, деним, дантела и дори по-алтернативни изработки като чокър от връзки за обувки. Правилото тук е просто да има роза, като аксесоар от абитуриентски бал.

asics, Кико Костадинов

Дизайнерски спортни обувки

Martine Rose x Nike shox или Asics x Kiko Kostadinov. Всички трябва да знаят колко сте платили за тях.

По-специално, моделите на българският моден дизайнер Кико Костадинов със спортния гигант ASICS са фаворит в бутиковата улична мода. Костадинов живее в Лондон от 16-годишен. Той трансформира дизайна на десетки маратонки от GEL линията на бранда, а един от фаворитите му е GEL-KAYANO 14.

С тапи за уши в клуба

Хората ходят в клуб, за да слушат музика. Но нищо не предава посланието: „Слушал съм повече техно от теб“ от това да се разхождате из дискотека с тапи.

Барета или пухена шапка на Kangol

Баретите остават загадка, но за пухените шапки се предполага, че мъхестият материал просто е много приятен на допир. Особено ако прокарате пръсти по него в 3 сутринта.

Пухената шапка е бързо решение да преобърнете деня си – и е много по-евтино от терапия или членство във фитнес зала.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024
Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024