3 г. след убийството на Милен Цветков, делото отново е отложено

Делото за убийството на журналиста Милен Цветков при катастрофата на бул. "Черни връх" беше отложено заради Covid-карантина на подсъдимия Кристиан Николов.

Процесът трябваше да се разгледа пред Върховния касационен съд, където прокуратурата обжалва 9-годишната присъда на Николов, но трябваше да се пренасочи чак за 21 юни.

Отлагането на делото се случи точно в деня, в който се навършват 3 години от смъртта на Цветков.

На 19 април 2020 г. той изгуби живота си, след като автомобилът му беше премазан с почти 100 км/ч от джипа на Николов. Катастрофата се случи на оживено кръстовище, докато Цветков изчаква на червен светофар до мол "Парадайз", и като по чудо не отне живота на пешеходци, които се разминават със сблъсъка за секунди.

На втора инстанция Кристиан Николов беше осъден за убийство по непредпазливост и получи наказание 9 години лишаване от свобода със забрана за управление на МПС за 10 г.

Прокуратурата и частните защитници на семейството на Милен Цветков обаче настояват делото да бъде върнато за ново разглеждане и да се приеме утежняващия състав - убийство при условия на евентуален умисъл. Мотивът им е, че Николов е шофирал под влиянието на наркотици и не е направил опит да спре, преди да се вреже в колата на Цветков.

Докато делото още не е стигнало до развръзка, близки на покойния журналист обявиха дарителска кампания за изграждане на чешма близо до лобното му място.

За осъществяването на идеята ще са нужни 10 000 лв., а желаещите да помогнат, могат да го направят по следната банкова сметка:

BG61FINV91501215254507

FIBANK

Фондация "Работилница за граждански инициативи"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024