3500+ зрители на "Вуйчо Ваньо": Театър "Възраждане" победи карантината Снимка: © Театър Възраждане

100 места - това е капацитетът на камерната зала на театър "Възраждане" в София. Във вторник обаче той успя да умножи обичайната си публика по 35, независимо от извънредната карантина на всички културни мероприятия в страната.

Постановката "Вуйчо Ваньо" по Антон Чехов се играе пред празен салон, но се излъчи на живо във Facebook, а зрителите на стрийминга надминаха 3500 души. Сред зрителите на представлението има хора от цяла България - в коментарите във Facebook се виждат благодарности и поздравления от жители на Пловдив, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, и др.

Пиесата се следеше на живо и от българи във Великобритания, Финландия, Холандия, Германия, САЩ, Нова Зеландия и др.

"Иновативният ви подход поради форсмажорните обстоятелства е блестящ пример. Страхотни сте", "Бъдете здрави! В тези трудни времена, всеотдайни докрай на публиката си, печелите любовта им", "Ограниченията заради вируса родиха тази страхотна идея за излъчване на живо", "Поздравления за инициативата, с гордост театърът Ви може да носи името Възраждане", "Нямате представа каква наслада давате на хората в момента! Направете услугата платена, за да можем да Ви подкрепяме и в бъдеще! Пожелавам Ви залите Ви винаги да са пълни" - това са само част от позитивните отзиви на хората, които гледаха "Вуйчо Ваньо" през социалната мрежа.

"Трябва да бъдем отговорни хора. Животът на зрителите е ценен, а има ли желание, има и начин", казва директорът на театъра Роберт Янакиев в интервю за БНР часове преди излъчването на представлението. Самият Янакиев участва в спектакъла заедно със Свежен Младенов, Жана Рашева, Виттория Николова, Георги Златарев, Ивет Радулова, Гергана Кофарджиева, Йордан Ръсин и Боян Младенов.

Режисьор на постановката е Григор Антонов, сценографията и костюмите са дело на Борис Далчев и на Михаела Добрева, а музиката - на Христо Намлиев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022