3500+ зрители на "Вуйчо Ваньо": Театър "Възраждане" победи карантината Снимка: © Театър Възраждане

100 места - това е капацитетът на камерната зала на театър "Възраждане" в София. Във вторник обаче той успя да умножи обичайната си публика по 35, независимо от извънредната карантина на всички културни мероприятия в страната.

Постановката "Вуйчо Ваньо" по Антон Чехов се играе пред празен салон, но се излъчи на живо във Facebook, а зрителите на стрийминга надминаха 3500 души. Сред зрителите на представлението има хора от цяла България - в коментарите във Facebook се виждат благодарности и поздравления от жители на Пловдив, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, и др.

Пиесата се следеше на живо и от българи във Великобритания, Финландия, Холандия, Германия, САЩ, Нова Зеландия и др.

"Иновативният ви подход поради форсмажорните обстоятелства е блестящ пример. Страхотни сте", "Бъдете здрави! В тези трудни времена, всеотдайни докрай на публиката си, печелите любовта им", "Ограниченията заради вируса родиха тази страхотна идея за излъчване на живо", "Поздравления за инициативата, с гордост театърът Ви може да носи името Възраждане", "Нямате представа каква наслада давате на хората в момента! Направете услугата платена, за да можем да Ви подкрепяме и в бъдеще! Пожелавам Ви залите Ви винаги да са пълни" - това са само част от позитивните отзиви на хората, които гледаха "Вуйчо Ваньо" през социалната мрежа.

"Трябва да бъдем отговорни хора. Животът на зрителите е ценен, а има ли желание, има и начин", казва директорът на театъра Роберт Янакиев в интервю за БНР часове преди излъчването на представлението. Самият Янакиев участва в спектакъла заедно със Свежен Младенов, Жана Рашева, Виттория Николова, Георги Златарев, Ивет Радулова, Гергана Кофарджиева, Йордан Ръсин и Боян Младенов.

Режисьор на постановката е Григор Антонов, сценографията и костюмите са дело на Борис Далчев и на Михаела Добрева, а музиката - на Христо Намлиев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024