Снимка: © Театър Възраждане

100 места - това е капацитетът на камерната зала на театър "Възраждане" в София. Във вторник обаче той успя да умножи обичайната си публика по 35, независимо от извънредната карантина на всички културни мероприятия в страната. 

Постановката "Вуйчо Ваньо" по Антон Чехов се играе пред празен салон, но се излъчи на живо във Facebook, а зрителите на стрийминга надминаха 3500 души. Сред зрителите на представлението има хора от цяла България - в коментарите във Facebook се виждат благодарности и поздравления от жители на Пловдив, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, и др. 

Пиесата се следеше на живо и от българи във Великобритания, Финландия, Холандия, Германия, САЩ, Нова Зеландия и др. 

"Иновативният ви подход поради форсмажорните обстоятелства е блестящ пример. Страхотни сте", "Бъдете здрави! В тези трудни времена, всеотдайни докрай на публиката си, печелите любовта им", "Ограниченията заради вируса родиха тази страхотна идея за излъчване на живо", "Поздравления за инициативата, с гордост театърът Ви може да носи името Възраждане", "Нямате представа каква наслада давате на хората в момента! Направете услугата платена, за да можем да Ви подкрепяме и в бъдеще! Пожелавам Ви залите Ви винаги да са пълни" - това са само част от позитивните отзиви на хората, които гледаха "Вуйчо Ваньо" през социалната мрежа. 

"Трябва да бъдем отговорни хора. Животът на зрителите е ценен, а има ли желание, има и начин", казва директорът на театъра Роберт Янакиев в интервю за БНР часове преди излъчването на представлението. Самият Янакиев участва в спектакъла заедно със Свежен Младенов, Жана Рашева, Виттория Николова, Георги Златарев, Ивет Радулова, Гергана Кофарджиева, Йордан Ръсин и Боян Младенов. 

Режисьор на постановката е Григор Антонов, сценографията и костюмите са дело на Борис Далчев и на Михаела Добрева, а музиката - на Христо Намлиев. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"