40 музиканти от България и региона ще се срещнат с представителите на големите лейбъли по време SoAlive Music Conference 2023

Групи и изпълнители от България и Балканския регион ще имат възможност за първи път да представят своето творчество на живо, пред световноизвестни продуценти, представители на големи лейбъли, звукозаписни компании, разпространители на съдържание и други ключови фигури от музикалната индустрия.

Серията от концерти e част от програмата на международната музикална конференция SoAlive Music Conference 2023 (SAMC) на 19, 20 и 21 октомври в София и носи името SoAlive Showcase Festival.

Списъкът с изпълнители включва близо 40 имена на артисти от България, Северна Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Гърция, Албания и Турция.

Сред тях са българските банди Hayes&Y и Pistamashina, хип-хоп звездата NDOE и изпълнителките NIYA и Vianne. Във фокуса на SoAlive Showcase Festival присъстват имената на десетки групи от Балканския полуостров, които в последните години разкриват своя потенциал за достигане на
широка световна популярност. Това са бандите Pocket Palma (CRO), Hey!Douglas (TR), Oratniza (BG) и други.

Експертна комисия, съставена от продуценти, артисти, автори и други специалисти с богат опит в сферата на музикалния бизнес, подготвя и реализира проучването и селекцията на имената, които ще вземат участие в събитието.

В списъка попадат групи и изпълнители с най-различни стилови профили – от хип-хоп и соул, през фюжън и етно, до съвременните вариации на електронната музика, която се разкроява в разнообразни подстилове.

„Да се срещнеш на живо с представители на лейбъли като Ninja Tune, Global Records, Warner Music и други от върха на световната музика е изключително ценен момент за всеки изпълнител. Възможността да представиш своя талант и творчество на живо пред подобни ключови фигури е чартърен полет към световната музикална сцена“, коментира Рут Колева, която е организатор на SoAlive Music
Conference 2023.

„Поканили сме за участие артисти от държави, които дори не са част от Европейския съюз. Балканите са регион с огромен потенциал, който има
нужда от обединени усилия в областта на културната дипломация, а конференцията, която организираме работи точно в тази посока“, добави тя.

Концертите от SoAlive Showcase Festival са с вход свободен и начален час 20:00 ч.

Местата, на които ще се проведат, са Зала 2 на НДК, специалната „Сцена на открито“ в подлеза на НДК Sofia Live Club и club *MIXTAPE* 5. Съвсем скоро в ще може да бъде изтеглено и безплатното мобилно проложение, създадено специално за конференцията. Чрез него посетителите ще могат да получават по лесен начин актуална информация за цялото събитие.

SoAlive Music Conference 2023 се организира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на културата, Министерство на туризма и „Музикаутор“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024