$400 за 4-часова дрямка в небето. Авиокомпания представи първите в света спални кабини Снимка: © Air New Zealand

Искали ли сте някога да спите удобно по време на полет и сънят ви да не се случва върху неудобна изправена седалка? Националната авиокомпания на Нова Зеландия има решение - срещу такса от около 400-600 новозеландски долара тя ще допуска пътниците си да се наслаждават на спокоен 4-часов сън в специална кабина с двуетажни легла. Това е първият в света проект за спална кабина в икономична класа.

Air New Zealand представи прототипа си за дизайн тази седмица, но резервации за спалните помещения ще могат да се правят едва от септември 2024 г., разказва британският вестник "Гардиън".

Леглата са разположени в непосредствена близост едно до друго, а т.нар. "спални капсули" не се затварят напълно. Уединението, което спящите ще получат, ще напомня на такова в хостел, тъй като пътниците ще разполагат само със завеса, за да се отделят от останалите хора.

Според Air New Zealand всяка такава кабина ще включва възглавница, чаршафи и одеяло. В изявлението си авиокомпанията отбелязва, че постелките ще бъдат сменяни след всяко използване.

"Светлините ще се включват внимателно в края на всяка сесия, а екипажът учтиво ще събужда всички пътници, които спят през това време", обяснява компанията.

Снимка от прототипа на Air New Zealanad за самолетите със спални кабини

Пътниците ще могат да резервират само по една сесия за сън в рамките на полет, така че тези, които се надяват на пълни осем часа, ще бъдат неприятно събудени от стюардесите.

Лиан Герагти, главен директор "Клиенти и продажби" на Air New Zealand, посочва, че спалните кабини са още един пример за това, че авиокомпанията "разширява границите на възможното".

"Все още работим по точните детайли за това как ще работи процесът на резервация и все още не сме определили цената. На този етап смятаме, че тя ще бъде около 400-600 долара за 4 часа".

Спалните помещения ще се използват първо за свръхдългите полети на авиокомпанията, като се започне с маршрутите Окланд - Ню Йорк и Окланд - Чикаго, като и двата са с продължителност на полета над 15 часа.

Кабините ще бъдат въведени и в осемте нови самолета Boeing 787-9 Dreamliner на авиокомпанията, които трябва да пристигнат в страната от 2024 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024
Живот

Картини на Пикасо се озоваха на показ в женската тоалетна на музей

Някои от творбите на Пабло Пикасо са изложени на показ, но в женската тоалетна, след съдебно решение

17:40 - 24.06.2024
Важно днес

Разследват бившия шеф на Европейската инвестиционна банка за корупция

Претърсили са дома на Вернер Хойер като част от проверка за "злоупотреба с влияние"

17:34 - 24.06.2024
Важно днес

Зеленски нареди чистка в държавната гвардия след разкрития за заговори с Русия

СБУ арестува служители, заподозрени в планиране на убийства, включително на президента

16:06 - 24.06.2024
Важно днес

БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ започва и поетапно оборудване с електронни устройства за продажба на билети

15:31 - 24.06.2024
Живот

Пеем за всички, мълчим за милион

Ироничната обява на рапъра 100 кила от ефира на bTV много добре описва ситуацията на доста от българските музиканти, тяхната финансова мотивация и готовността им да застават зад обществени каузи

14:16 - 24.06.2024
Важно днес

Земеделци от Ямбол продължават протеста си срещу новия областен директор

Недоволството дойде след поредните смени, извършени от кабинета "Главчев"

14:10 - 24.06.2024