48 медици от "Пирогов" са инфектирани с Covid-19 досега Снимка: © Булевард България

Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов обяви, че общо 48 души от персонала на спешната болница са дали положителна проба за Covid-19 от началото на епидемията.

Той посочи, че 20 от тях са заразени при вътрешноболнична инфекция от заразени пациенти, които са приемани по спешност в "Пирогов".

7 от заболелите медици са хирирурзи, според данните на проф. Балтов, като по-голямата част от положителните случаи са на медицински сестри, санитари, болногледачи и др.

Балтов посочи, че общата численост на персонала в болница "Пирогов" е около 2300 души.

Информацията за нивото на разпространение на коронавирусната инфекция дойде след като по-рано днес беше потвърден още един случай на болен медик в "Пирогов". Общият брой на лекарите, сестрите и останалите медицински работници с Covid-19 в цялата страна възлиза на 182 души.

В понеделник сайтът "Бивол" публикува информация за това, че около 40 души от "Пирогов" са заболели, като цитира разговор с ген. Венцислав Мутафчийски. Сайтът съобщаваше за свои данни, че в болницата има 20 заразени хирурзи. Информацията от директора на "Пирогов" обаче показва, че броят им е значително по-нисък.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024