5 далечни дестинации, в които властва есента Снимка: © Getty

Есента обичайно е времето, в което се прибираме. След цяло лято между Калиакра, Синеморец, Каламици, Корфу и Лемнос и малко след първия учебен ден, ние се връщаме вкъщи. Там ни очакват печените чушки, кестените, кашмирените пуловери, Netflix и памучните одеяла.

Сещате се – домашният уют, който само есента може да ни даде. А може би има и друг вариант.

След годините, в които светът беше затворен, мнозина не искат и да чуят нито за „домашен уют“, нито за одеяла, нито за печени чушки.

Есента е красива и е грехота да я гледаме само от прозореца. И ако вече сте обиколили България и Балканите и даже Европа ви е тясна, може би е време да се огледате за някое по-далечно и по-екзотично място, където есента е декор за най-хубавите снимки за социалните мрежи, но и за най-хубавите преживявания извън тях.

„Далечно и екзотично място“ в общия случай извън значи Европейския съюз, т.е. стигаме до въпроса за роуминга. Години наред той беше свързан с труден достъп до гореспоменатите социални мрежи заради ужасяващо високи тарифи. Алтернативата беше купуване на предплатени карти от летището, спънки при активацията и изобщо всякакви "греди", пречещи ни да покажем на света къде сме, а и да се чуем с близките си хора.

Вече не. Откакто А1 представиха плана Roaming Revolution, на високите цени на роуминга беше сложен край, а светът се оказа по-близо до телефоните ни.

По-долу ще ви дадем 5 идеи за далечни дестинации, в които есента господства като най-красивия сезон, а с 500-те MB на ден можем да я споделим с всички, веднага, навсякъде.

Избрали сме Зона 4 от плана – дестинации, на които преди няколко месеца беше равносилно на лудост да използвате българската си карта.

Фуджи, Япония

Ако си представяте есента като зашеметяваща комбинация от яркочервени листа и спокойни, сини води, вулканът Фуджи в Япония е must-go дестинация. През есента там се провежда фестивалът на червените листа, които идват от черешовите и яворовите дървета в района.

Фуджияма е един от най-красивите вулкани изобщо и е свещено място за будистите. Много е възможно да сте го виждали на някоя от безбройните картини на известни художници, които са били привлечени от почти перфектно коничната му форма. А ако имате желание да се обадите на приятел докато сте в подножието на вулкана, с Roaming Revolution от A1 може да го направите срещу 1,99 лв. на минута и после да му изпратите снимки и видео като доказателство, че наистина е толкова красиво, колкото сте му го описали.

Скалистите планини, Колорадо, САЩ

За много хора, които искат да отидат в Щатите на екскурзия, топ дестинациите са Ню Йорк и Ел Ей. Ако обичате природата и планината, обаче, и ако си падате по есенни гледки, се замислете за посещение на Скалистите планини в Колорадо.

Те са едно от местата, които „Златната треска“ през 60-те превръща в магическо средище на златотърсачи, а ако не ви се рови за злато, но си падате по лов, риболов, къмпинг или катерене, Скалистите планини със сигурност ще ви харесат повече от трескавата блъсканица на Манхатън. В Колорадо може да срещнете мечки гризли, койоти, росомахи и белоопашати елени. Те бродят сред шарените гори и чакат да бъдат заснети и споделени.

Ако вкъщи имате фенове на животните, с Roaming Revoluion разполагате с 500 MB на територията на САЩ, така че може да изпращате снимки на всичко, което успеете да хванете с обектива на телефона си.

Онтарио, Канада

Всички сме виждали есенните пътища на Канада, по които изглежда, че природата просто е избухнала в цветове. Ако не държите екскурзиите ви да са на топли места или ви е омръзнало от палми и излежаване по пясъци, хвърлете поглед на Онтарио. Ако Канада ви се струва скучна
или подходяща единствено за емиграция, не сте прави. Само там може да посетите най-големия фестивал на двойници на Елвис Пресли.

Канада също попада в т.нар. зона 4 от Roaming Revolution на А1, което означава, че подобни на горните две дестинации, имате включени 500 MB Интернет на ден, говорите срещу 1,99 лв. за минута и пращате sms-и срещу 0, 99 лв.

Мексико Сити

Няма какво да се лъжем, Мексико е доста далеч. Но определено си струва пътя.

В Мексико Сити се намират два от 10-те топ ресторанта в света за 2022: Пуджол и Куинтонил, които със сигурност ще се харесат на всеки уважаващ
себе си чревоугодник. Ако отидете в Пуджол, задължително се отбележете в Instagram: ресторантът има над 396К последователи. Нали помните, че с тарифния план от А1, включващ Roaming Revolution, имате достатъчно интернет.

Времето в Мексико през есента е идеално. Тъй като градът се намира на почти 2,225 м морска височина, температурите през октомври се въртят около 20 градуса през деня и 10 през нощта. Иначе казано: температура, от която не могат да се оплачат нито зиморничавите, нито онези, които пускат климатик, когато навън е 15 градуса.

Най-доброто време за Мексико си остава началото на ноември, когато градът отбелязва Деня на мъртвите: една по-различна Задушница с автентичен Хелоуински дух, маски на мъртъвци, шарени дрехи, бурито и много черепи, разбира се.

Патагония

Патагония се намира в най-южната част на Южна Америка, почти изцяло на територията на Аржентина, но и с някои части, попадащи географски в Чили. Безкрайните пъстри плата, ледниковите долини, фиордите със стръмни склонове, речните бързеи, червените седиментни скали и изумрудентеи реки и езера: природата в Патагония е толкова разточителна, че на моменти изглежда кощунствено.

Ако си мислите, че Патагония е краят на света, не сте съвсем далеч от истината. Там се намира Огнена земя, само на 1000 км от Антарктика или както аржентинците го наричат - „началото на света“.

Можете да се абонирате за Roaming Revolution през "моят А1"; със SMS с текст "ОК" на кратък номер 17280, чрез автоматичното меню на *88 или във всеки физически магазин на А1.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Политика

Кой ще прави избори или как ГЕРБ оглави почти всички районни избирателни комисии

В 26 от 31 комисии съставът е определен служебно от ЦИК - в полза на ГЕРБ и ДПС

11:03 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024