7 кръстовища в София бяха блокирани от протеста Снимка: © Булевард България

Ден №21 от антиправителствените протести започна още на обяд в сряда. Десетки демонстранти се събраха и блокираха кръстовището между бул. „България“ и бул. „Иван Евстратиев Гешов“ в столицата.

Малко по-късно беше спряно движението при Орлов мост, Съдебната палата, Министерски съвет, Петте кьошета и Софийския университет.

С призиви за оставка на кабинета „Борисов 3“, на главния прокурор Иван Гешев и за организиране на предсрочни избори, протестиращите спряха движението на ключовите булеварди. На място пристигна полиция, която започна да отклонява автомобилите, предаде bTV.

Униформените обаче не успяваха да спрат някои коли, които са решили са минат през блокираното кръстовище. Един от автомобилите бе обграден от участници в инициативата, каращи велосипеди, а протестиращ седна на предния капак, преди полицията да успее да реагира, съобщи „Дневник“.

„Извиняваме се за неудобството. Държавата е в ремонт“ – това се вижда на един от плакатите, които демонстрантите са вдигнали.

Те не са обявили кога протестът ще приключи, но се очаква да продължи през целия ден. Около 12:40 ч. кръстовището на бул. "България" беше отблокирано, а протестиращите се отправиха към Петте кьошета, където движението също бе спряно за кратко. След това демонстрантите се насочиха към сградата на Министерски съвет.

Движението бе блокирано по бул. "Цар Освободител", на кръстовището на Софийския университет, а преди 14:30 ч. - и на "Орлов мост".

Междувременно блокиран бе и бул. "Александър Малинов". Това се видя от видео във "Фейсбук", което бе публикувано от един от организаторите на антиправителствените протести - Николай Хаджигенов от "Отровното трио". На булеварда, около 12:30 ч., се бяха събрали между 10 и 20 души, които застанаха пред автомобилите, вдигнаха плакатите си и започнаха да скандират "Оставка".

По традиция - за 19 часа днес е предвиден общонационален митинг-протест с искане за оставка на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Организаторите обявиха, че след митинга ще опънат палатки пред Министерски съвет.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024