9-ото издание на Vivacom Регионален грант започва с двойно по-голям фонд Снимка: © Vivacom

Vivacom и Български център за нестопанско право обявиха изцяло новия формат на Vivacom Регионален грант – най-мащабната социално отговорна инициатива, която провеждат в партньорство за 9-а поредна година.

В изцяло обновената програма Vivacom улеснява значително процеса на кандидатстване, въвежда акселераторска програма и увеличава двойно размера на грантовете за гражданските организации.

„Като компания, оперираща в цялата страна, за нас е изключително важно да продължим да подкрепяме местните организации, които работят, за да решават конкретни проблеми. Тази година увеличаваме двойно размера на гранта, който един проект може да получи – от 5 000 лв. на 10 000 лв., а общата сума, която ще дарим, ще бъде 100 000 лв. По този начин целим да помогнем на гражданските организации да бъдат още по-ефективни в разгръщането на своите идеи и постигането на по-добри резултати“, сподели Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Vivacom.

До момента с Vivacom Регионален грант компанията е подкрепила 108 проекта на 98 организации на обща стойност над 500 000 лв.

С увеличението на сумата в края на тази година общото дарение ще бъде малко над 600 000 лв. Финалистите в деветото издание ще станат ясни през март, а проектите ще се реализират до края на годината.

Vivacom ще приема кандидатури до 18 февруари на уеб страницата на гранта. Най-добрите и най-иновативните ще получат безвъзмездна подкрепа в размер до 10 000 лв. от телекома.

Приоритетните областти, в които Vivacom търси да подкрепи значими идеи, остават образование и опазване на околната среда.

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

Промените включват още опростен начин и формуляр за кандидатстване – организациите вече ще изпращат идейна концепция на една страница. Съществена промяна в деветото издание е и въвеждането на акселераторска програма.

9-ото издание на Vivacom Регионален грант започва с двойно по-голям фонд

„След 8 години подкрепа на добрите идеи за развиване на местните общности, сме силно мотивирани да ускорим образователния и природозащитен потенциал на проектите. С това искаме да допринесем към устойчивото развитие на регионите. Затова, заедно с експерти от Български център за нестопанско право, финалистите ще преминат през поредица от три лаборатории за трансформиране на идеите си в истински демонстрационни проекти за пример, ще повишат своя комуникационен капацитет и способността си за изграждане на мрежа“, коментира Надя Шабани, директор на БЦНП.

„Във всяка страна, в която United Group присъства, за нас е изключително важно да провеждаме локални инициативи, с които да донесем положителна промяна за живота на възможно най-много хора. Затова решихме да променим изцяло Vivacom Регионален грант, като го направим още по-ефективен и релевантен за местния контекст и нуждите на местните общности“, каза Йована Лукич, CSR директор на United Group.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024