A1 дава възможност за кариерен старт на над 1500 млади хора със стажантска програма

Над 1500 млади хора са получили възможност да започнат кариерата си в технологичния сектор чрез стажантската програма на А1 България, съобщават от телекома. Тя се провежда вече 20 години, като след последното ѝ издание близо 35% от стажантите са останали на постоянен договор в компанията

Инициативата дава шанс на младежи за старт в кариерата в различни професионални области, свързани с технологиите. От началото на 2024 година досега близо 50 стажанти са се присъединили към компанията, като до края на годината се очаква броят им да достигне 120.

През 2023 г. 35% от участниците в програмата са продължили след това с работа на постоянен договор.

Предвид разширяващата се сфера на дейност на А1 в областта на IT и ICT услугите, всяка година младежите получават все повече възможности за развитие в многообразни професионални области.

"Подкрепяме младите хора на старта на професионалния им път, водени от убеждението, че комбинацията между опита и ентусиазма са формулата на успеха. Това е още по-валидно за технологичните лидери като А1, в които иновациите вървят ръка за ръка с необятните възможности за професионално развитие на хората в екипа", посочва Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България.

Продължителността на стажа в А1 може да бъде между 3 и 9 месеца, като за разлика от традиционните програми, участниците могат да кандидатстват и да стартират в компанията по всяко време на годината, според нуждите на бизнеса. По време на стажа си в А1 студентите получават месечно възнаграждение, могат да се възползват от служебна SIM карта и мобилен телефон, както и от множество други социални придобивки.

Желаещите да се включат в инициативата могат да кандидатстват за обявена стажантска позиция през кариерните страници на А1.bg и в кариерните центрове на водещите университети, с които телекомът има изградени партньорски отношения. Сред тях са Техническият университет – София, Факултет по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Висше училище по телекомуникации и пощи, Университета за национално и световно стопанство, Американския университет в България и много други.

Най-често кандидатурите се подават онлайн през сайта на A1 - този вариант предпочитат 70% от кандидатите, докато другите 30% се присъединяват след участие в кариерни форуми, хакатони, съвместни инициативи с учебни заведения, включително платформи за привличане на таланти.

Целогодишната стажантска инициатива има и свое специализирано издание - Лятната академия на А1, което предстои да стартира през юли.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024