Телекомуникационният оператор A1 и SAP България обявиха сключването на стратегическо партньорство, с амбицията да подпомогнат цялостната дигитална трансформация на компаниите и развитието на "умни градове" в странат.а 

Портфолиото на A1 в България вече разполага с две от решенията за планиране на SAP, насочени към малки и средни предприятия (SAP Business One), и към по-големи корпорации (SAP S/4Hana). Телекомът може да консултира клиентите си кое от решенията е подходящо за тях спрямо размера и спецификите на бизнеса им.

Занапред бизнес клиентите на А1 ще могат да възложат на един партньор целия процес - консултации кои SAP решения са най-подходящи за тяхната дейност, внедряване и поддръжка на системите, обучение на служителите за използване на софтуера, както и техническата обезпеченост на услугата. 

Софтуерът ще може да се ползва и на базата на месечен абонамент, което би спестило на компаниите първоначалната инвестиция за лицензи, сървърна инфраструктура и консултантски услуги.

SAP решенията се предлагат като облачна услуга, която се хоства в специализирания център за данни на А1 в София. 

Второто ключово направление от партньорството е желанието на А1 и SAP България да подкрепят развитието на общините към концепцията за „умни градове“ с интелигентни решения на някои от най-важните проблеми на местното население. 

"Цялостната дигитална трансформация на бизнеса и обществото е водеща мисия както за А1, така и за SAP. Щастлив съм, че с обединени усилия ще допринесем значително за ускоряване на тези процеси, които излязоха на преден план в настоящата ситуация. Технологичната експертиза, огромната база от клиенти и иновативните идеи на А1 дават необятни възможности за решаване на реалните технологични проблеми на бизнеса. Разширяването на портфолиото ни от SAP-базирани решения ще ни позволи да предложим повече и по-добри решения за бизнес клиентите, които ще им помогнат в днешната трудна икономическа среда. Партньорството ни със SAP България е поредната стъпка от усилията на А1 за дигитализация на бизнеса в България", казва главният изпълнителен директор на A1 Александър Димитров. 

Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България, оценява включването на A1 към екосистемата от бизнеспартньори като важен момент за компанията, който ще позволи разширяване на дигитализацията на бизнеса в България. 

"Портфолиото от SAP решения създава множество възможности за бизнеса, но само с доверен партньор като А1, който да консултира бизнеса и да води процеса по успешната интеграция, можем да сме сигурни в позитивното влияние, към което се целим", казва той. 

Варна като Град на Знанието: Компании и университети подписаха Меморандум

Прочети