А1 стартира менторска програма за развитие на момичетата в технологичната сфера Снимка: © A1

А1 стартира своя менторската програма STEMfem Junior, предназначена за момичета в ученическа възраст, които изучават и се вълнуват от технологии, инженерство и математика.

В инициативата могат да се включат ученички в 11 и 12 клас, които се обучават в специалности като системно или приложно програмиране, компютърни мрежи, математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки. STEMfem Junior цели да подкрепи момичетата, които проявяват интерес в технологичната сфера и искат да продължат развитието си в нея.

"Като технологичен лидер, искаме да привлечем младите момичета във вълнуващия свят на науката и иновациите. Целта ни е да даваме равен шанс за кариера на младите дами – бъдещите технологични лидери, а чрез STEMfem Junior те ще получат нужната практическа среда, в която да демонстрират и разгърнат своя потенциал", казва Миглена Узунова-Цекова, старши директор "Човешки ресурси" в А1 България.

По време на програмата участничките ще имат възможност да се включат в бизнес и технически обучения, както и в увлекателни семинари за надграждане на социалните умения. Момичетата ще имат индивидуални срещи с ментори – висококвалифицирани в своята област жени, с които ще работят по различни проекти, за да добият практически опит в технологичната сфера.

С учениците ще работят и специалисти, които да им помогнат в избора на професия и конкретно направление в технологиите.

STEMfem Junior ще се проведе присъствено от 15 юли до 15 септември в централния офис на А1 в София. Всички участнички ще получат сертификат в края на програмата, а най-добрите сред тях ще бъдат поканени на стаж в А1 и ще получат финансиране за продължаващо обучение в университет.

За да бъдат одобрени за участие в програмата, желаещите трябва да кандидатстват. Нужно е да попълнят формуляр до 20 юни. Момичетата, които преминат напред в процеса на подбор, ще бъдат поканени на интервю с менторите от програмата, за да споделят за своята мотивация и желание за развитие в света на технологиите.

Програмата има за цел да ги окуражи да практикуват уменията, придобити в училище, като по този начин изградят още повече увереност във възможностите си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024