Accenture придобива бизнеса на GemSeek в България и Великобритания Снимка: © Getty Images

Технологичната компания Accenture обяви, че придобива бизнеса на основаната в България GemSeek - водещ доставчик на услуги за анализиране на потребителското преживяване, който помага на бизнеса да разбира своите клиенти чрез изследвания, анализи и прогнозни модели, използващи изкуствен интелект.

Сделката e първата инвестиция в България и поредна в световен мащаб от страна на Accenture Song – най-голямата технологична творческа група в света, която работи с данни и AI, за да помага на клиентите да разрастват бизнеса си и да отговарят на очакванията на потребителите.

Основана през 2011 г. в България от местни експерти, GemSeek предлага услуги в областта на сложните анализи на големи масиви от данни, управлението на програми за клиентско преживяване и разработката на собствени технологични продукти в сферата.

Компанията помага на бизнеси в различни индустрии - телекомуникации, здравеопазване, потребителски стоки и финансови услуги, да реализират пълния потенциал на своите програми за управление на потребителското изживяване, да развиват трайни взаимоотношения с клиентите си, както и да подобрят приходите и оперативната си ефективност.

В световен мащаб, 78% от бизнес лидерите смятат, че хората се променят по-бързо, отколкото те могат да променят компаниите, за които отговарят, показва проучване на Accenture сред 1000 мениджъри в организации с приходи над 500 млн. долара.

От друга страна, повече от половината от глобалните потребители искат бизнесът да реагира по-бързо на техните променящи се нужди.

За да се преодолее това разминаване в очакванията, е необходимо по-добро разбиране на потребителите, казват от технологичната компания.

Прогнозира се, че глобалният пазар за анализ на клиентското преживяване ще нарасне от 9,5 млрд. долара през 2022 г. до 37 млрд. долара през 2032 г.

Именно за по-доброто разбиране на потребителите, на базата на данни, ще рабоят Accenture Song и GemSeek.

„Бързият темп на промяна, пред който е изправен светът, се усеща еднакво както от клиентите, така и от бизнеса“, каза Макс Мориели, президент на Accenture Song за Европа, Близкия изток и Африка.

„В GemSeek открихме екип от съмишленици, чиято основна цел е в унисон с нашата - да предоставим на компаниите решения за по-добро разбиране на нуждите на клиентите и да намерим нови начини за тяхното ангажиране, така че да продължат да развиват своя бизнес в тези динамични времена", допълва Мориели.

„Развълнувани сме от възможността да се присъединим към Accenture и да предлагаме иновативни и печеливши решения на бизнеси, чийто основен фокус са клиентите“, казва на свой ред Петко Тинчев, главен изпълнителен директор на GemSeek.

„Широките ни познания в анализа на клиентското преживяване допълват богатия опит на Accenture в областта на данните и изкуствения интелект. Уверени сме, че общата ни ангажираност ще ни даде повече възможностида предлагаме напълно интегрирано разбиране за потребителите и иновативни решения, носещи добавена стойност за бизнеса в световен мащаб," допълва Тинков.

Така 170-те служители на GemSeek в София ще станат първите служители на Accenture Song в България, заедно със служителите от Технологичния и Оперативния център, които в момента са над 1100.

Подробности около сделката не се съобщават.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024