Адвокатът на Божков за убийството на Алексей Петров: "Вкарвате моя клиент в роли за филми, за които даже не знае, че е имало кастинг"

Адвокат на Васил Божков обяви за "абсурдни" подозренията, че внезапното му решение да се върне в България може да е свързано с убийството на Алексей Петров от 16 август.

"Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми, за които даже не знае, че е имало кастинг", каза Стоян Баумайер пред bTV при пристигането си в София заедно с Божков, на въпрос дали атентатът срещу Петров е отворил пътя му към България след 3-годишния престой в Дубай.

"Те нямат нищо общо, пътищата им никога не са се засичали", каза той.

Едно от престъпленията, за които прокуратурата смята, че има доказателства срещу Божков, е за поръчителство на убийство срещу човек, идентифициран като А. П.

Още през 2020 г. имаше подозрения, че въпросният човек е основателят на "Лев Инс", срещу когото имаше неуспешен опит за убийство през 2002 и 2015 г.

Самият Васил Божков вече е в България и е задържан от полицията с първоначална мярка за задържане за 24 часа.

Предстои той да бъде отведен в МВР болница за преглед и след това може да бъде разпитан от прокуратурата.

"Върна се съвсем доброволно и при първа възможност, защото до 23 август нямаше разрешение от властите в Дубай да напуска стрaната от съображения за неговата сигурност", каза адвокатът.

Той отказа да коментира дали Божков се е споразумял с прокуратурата или не. "Дойде да изчисти името си пред съда", обяви адвокатът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Deep fake клип с руски "акцент" събира лични данни с гласа на Николай Денков

От Министерски съвет предупредиха за фалшифицираното видео, което се разпространява в социалните мрежи

19:14 - 04.10.2023

"Светът се разпада": Предупреждението на папа Франциск за климатичните промени

Папа Франциск отправя мощен апел за опазване на околната среда

16:12 - 04.10.2023