"Агентите" шеф Тодоров и Александър Сано: Как да изберем най-свежото месо от витрината Снимка: © Kaufland

Как да сме сигурни, че месото, което купуваме, е качествено? Защо да не се плашим от бялата мазнина на свинското? Как да разберем кое телешко от витрината става за готвене и кое е започнало да се разваля?

„Агентите на качеството“ шеф Владимир Тодоров и Александър Сано, действащи на терен в Kaufland, ни показват, че няма нужда да гадаем, а само да научим няколко важни акцента за качествен избор на месо.

Можем да познаем дали продуктите са свежи само с един бърз поглед през витрината. Ако телешкото е лъскаво и има наситен червен цвят, то определено е перфектно попълнение за нашия хладилник. Ако е сиво, лепкаво и разплуто – не става за ядене, защото са започнали процеси по разваляне.

Българите консумират много месо, а в Kaufland то е на високо качество, защото преминава през редовни проверки при производителя, има нови доставки всеки ден, а хипермаркетът използва камиони с контролируем температурен режим. „Агентите“ установяват, че още един аргумент в полза на веригата са регулярните лабораторни анализи, а освен това прясното месо на марката им „Шеф Месар“ има няколко международни сертификата.

„Хората се страхуват от мазнината по свинското, но тя е твой приятел“, казва шеф Тодоров, който е носител на наградата "Готвач на България" от 2016 г. „Тя прави храната вкусна – при свинското може да е бяла, а при телешкото – жълта, което не трябва да ни притеснява“.

Как да изберем най-добрата луканка и защо да не пренебрегваме онези прословути бели мезета? Те са обгърнати от благородна плесен, която не само ги прави още по-вкусни, а помага за процеса на зреене и защитава месото от разваляне.

Когато сготвим само част от месото и се чудим какво да правим с останалата, най-лесно е да я замразим. Много от нас обаче не го правят правилно и така се образуват големи кристали, които разбиват структурата му. „Агентите на качеството“ имат ценен съвет – месото се слага в плик, въздухът се избутва, а после го поставяме в камерата, за да направим замразяването максимално бързо. Така не се нарушава целостта на телешкото, пилешкото или свинското.

Продуктовата серия на „Шеф Месар“ включва 18 продукта пилешко и телешко месо от изцяло български производители, както и прясно свинско месо от внимателно подбрани доставчици.

Всички те носят знака „Контролирано качество при производителя“ върху опаковката, което е резултат от успешно преминати многократни и задълбочени проверки и лабораторни изследвания на продукцията от страна на сертифициращия орган.

Kaufland България работи само с доставчици на месо, които притежават международно признати сертификати за безопасност и качество на храни. Компанията налага и строги вътрешни процедури по контрол на качеството, които изискват допълнителен одит от независима експертна организация по съвкупност от критерии, зададени от търговската верига.

За да стига максимално свежо до потребителя, месото на Kaufland с марка „Шеф месар“ се пакетира по съвременни опаковъчни технологии на място от производителите веднага след разфасоване, когато е най-прясно. Опакова се в защитна атмосфера, съобразена с конкретния продукт, за да могат свежестта, цветът и вкусовите му качества да се съхранят максимално дълго. Специалната опаковка се запечатва херметически, което не позволява да бъде нарушена, и предпазва продукта както от слепване или изсъхване, така и от външно замърсяване по пътя от производителя до клиента.

99% от месото и месните продукти във витрините на Kaufland се транспортират към хипермаркетите в страната още на същия ден, в който са доставени в Централния склад. Продукцията се задържа в свежите витрини до 24 часа след излагането й за продажба. Артикули като мляно месо, субпродукти и месо с кост дори не пренощуват. Температурата на свежата витрина се контролира вътрешно по три пъти на ден, а външна акредитирана фирма я следи денонощно чрез датчици, които я измерват във всеки един момент.


Шеф Тодоров и Александър Сано: Тайните на хубавите плодове и зеленчуци Шеф Тодоров и Александър Сано: Тайните на хубавите плодове и зеленчуци

Да пазаруваш с Поли Генова: На опашката за селфита с момичето от касата Да пазаруваш с Поли Генова: На опашката за селфита с момичето от касата


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Пазаруването “на живо” не е това, което беше. Добре дошли в ерата на стрийминга

Добре дошли в ерата на пазаруването в реално време или в империята на live shopping-а.

14:30 - 21.07.2024
Важно днес

Хамид Хамид: Случва се баща и син да се скарат, но после се сдобряват

Депутатът от ДПС определи активът на ДПС-Доган като "вандали"

13:08 - 21.07.2024
Спорт

Никола Цолов вече е в топ 8 на Формула 3 след нова победа

Никола Цолов спечели своята трета победа във Формула 3 и първа такава в основно състезание

12:16 - 21.07.2024
Живот

Борбата за "по-малко туризъм, повече живот" в Испания продължава с протести

Голям протест срещу масовия туризъм отново е планиран в Майорка

11:30 - 21.07.2024
Важно днес

Пожар в Гърция приближава българската граница

Силен пожар в Гърция вече се намира на километър от границата с България

09:55 - 21.07.2024
Важно днес

Израел удари пристанище в Йемен и рани десетки

Атаката е в отговор на нападението на йеменските хути срещу Тел Авив в петък

09:18 - 21.07.2024
Важно днес

Високи температури и обилни валежи над страната в неделя

Максималните температури ще са между 31° и 36°

09:01 - 21.07.2024
Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024