Ако "Сам вкъщи" беше съветски филм или част от "The White Lotus" Снимка: © Screenshot/Twitter

Поредицата от филми "Сам вкъщи" безспорно се превърна в истинска коледна класика, която задължително фигурира в списъка за гледане през празничния сезон. Всички знаем историята за Кевин и семейство Маккалистър, които по погрешка забравят най-малкия си син вкъщи за Коледа. Как обаче би изглеждал филмът, ако той се развиваше не в САЩ, а в Съветска Русия?

Изглежда такъв въпрос си задава потребител в онлайн форума Reddit, който с помощта на изкуствен интелект пресъздава сцени от "Сам вкъщи" така, сякаш действието се развива в Съветския съюз.

В поредица от снимки, генерирани чрез изкуствения интелект Midjourney, виждаме познатите ни герои от филма на режисьора Крис Кълъмбъс в типично съветско облекло. А зад тях се простират типични за това време сгради.

Съветската обстановка е пресъздадена със забележителна точност от изкуствения интелект Midjourney, който генерира изображения от текстови описания чрез отворен код. Инструментът е отворен от юли 2022 г. насам и набира все повече популярност сред потребители в социалните мрежи, които най-често го използват, за да създават онлайн произведения на изкуството.

"Адаптацията" на "Сам вкъщи" предизвика вълна от реакции в интернет. Някои потребители дори се зачудиха как ли би изглеждала втората част от поредицата, ако Кевин не беше изгубен в Ню Йорк, а в Москва или Санкт Петербург. И как ли би изглеждал 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп в тази обстановка? Тръмп има кратко, но знаменито участие в една от сцените на филма, в която небрежно упътва Кевин във фоайето на хотел "Плаза".

Любовта към "Сам вкъщи" и манията около творбите, създадени с изкуствен интелект, доведоха и до други адаптации на популярния коледен филм. Някои вмъкнаха сцените от лентата и пресъздадоха с тях началните надписи от втория сезон от сериала "Белият лотос" (The White Lotus).

А други си "поиграха" със сценария на режисьора Крис Кълъмбъс и смениха някои от главните персонажи с известни лица. В един от вариантите например бившият британски премиер Маргарет Тачър е в ролята на един от крадците.

Къде мога да гледам "Сам вкъщи"?

Може би все пак искате да гледате оригинала вместо измислените адаптации. Телевизионното излъчване на коледната класика у нас вече мина по българския ефир на 23 декември, но ако сте го изпуснали - всички части от поредицата са налични в стрийминг платформата Disney+.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Джордж Клуни снима адаптация на френския шпионски сериал "Le Bureau des légendes"

Един от най-добрите френски сериали започва нов живот

17:07 - 07.02.2023

Джон Малкович като Мерелин Монро и Салвадор Дали в "Квадрат 500"

„Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ ще краси софийската галерия съвсем скоро

16:45 - 07.02.2023

Украйна назначи нов вътрешен министър и нов ръководител на СБУ

Кадровите смени в правителството на Украйна продължават

16:00 - 07.02.2023

Властта се изненада, че храните поскъпват с до 30% между склада и витрината

Служебният кабинет ще наблюдава, но няма да се меси в ценообразуването

15:43 - 07.02.2023

8 подаръка за Свети Валентин

Облечени в любов. Към себе си.

15:14 - 07.02.2023

Руска пропаганда във варненско училище? По следите на "научна" конференция с Митрофанова

Ученици е трябвало да присъстват на конференция с участието на Митрофанова. Малко след което събитието потъва в мистерия.

14:40 - 07.02.2023