"Ако си мъж" - Камен Донев осмя директора на Народния театър

След новината, че директорът на Народния театър Васил Василев съди Камен Донев за "обида", тъй като в интервю пред bTV го е нарекъл "мижитурка", "човечец" и "не читав човек", популярният български актьор му отговори с ирония.

В публикация във Facebook Донев предлага на Василев 2500 лева - това е размерът на иска, предявен от ръководителя на културната институция към актьора. "Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.", иронизира Камен Донев, подписвайки се като "евентуален бъдещ директор на Народен театър “Иван Вазов” или министър на културата".

Донев хвърля и ръкавица към Василев - да се срещнат в дуел, но на боксовия ринг. Според него така се защитава накърнена чест:

"… За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на Сирано дьо Бержерак, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена…. И това може да се осъществи на боксовия ринг - по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза. Абсолютно сериозен съм. Чакам отговор."

До момента Василев не е дал отговор на отправеното предизвикателство от страна на Камен Донев. Актьорът обаче ще се дуелира на сцената още този петък в София и във Варна на 27 март, превъплъщавайки се в Сирано дьо Бержерак в едноименната постановка.

Режисьор е Стоян Радев, който запазва свежестта на хумора на пиесата на Едмон Ростан. Пиесата е част от програмата на Театър Българска армия в неговия юбилеен 70-ти сезон.

Донев влиза в яркия образ на Сирано – безпардонен младеж с убийствен сарказъм, голям нос и красива поетична душа, скрита зад маската на самоиронията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев отиде при Радев, не е предлагал нови имена на министри (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024