Актрисата от "Еуфория" Хънтър Шейфър е арестувана на пропалестински протест Снимка: © Getty Images

Звездата от сериала "Еуфория" Хънтър Шейфър се оказа една от десетките протестиращи, които са били задържани на пропалестинска демонстрация в Манхатън.

25-годишната актриса е била част от група от над 100 демонстранти, които в понеделник са изпълнили фоайето на небостъргача "Рокфелер плаза" 30, за да призоват за прекратяване на военните действия между Израел и Газа. Протестът се е провел по време на участието на президента Джо Байдън във вечерното ток шоу "Late Night with Seth Meyers".

Шейфър и останалите участници носеха черни тениски с надписи "Прекратяване на огъня сега" и скандираха "Оставете Газа да живее", докато кортежът на Байдън е бил в близост до района.

Снимки от събитието показват, че младата актриса носи маска на лицето си, както и тениска, която призовава за незабавно прекратяване на огъня.

"Хънтър беше арестувана по време на протеста заедно с още 50 души. Приветстваме нейния ангажимент към палестинската свобода и към бъдещето на справедливостта за всички", се казва в изявление на организаторите на демонстрацията.

Представители на звездата не са коментирали ареста ѝ, но тя и останалите задържани ще трябва да се явят в съда през март. По информация на полицията в Ню Йорк 30 души са били арестувани и са им били издадени призовки за това, че са нахлули във фоайето на небостъргача.

Хънтър Шейфър е американска актриса, модел и активист за правата на ЛГБТ хората. Нейният актьорски дебют е в тийнейджърския телевизионен сериал "Еуфория" по HBO, който е номиниран за награда "Еми".

Междувременно президентът Байдън заяви в понеделник, че е оптимист, че през следващите дни ще бъде постигнато споразумение за прекратяване на военните действия в Газа.

"Надявам се до края на уикенда [това да се случи]. Моят съветник по националната сигурност ми каза, че сме близо. Надеждата ми е до следващия понеделник да постигнем прекратяване на огъня", каза той пред репортери.

Къде, кога и какво - всичко, което знаем за "Еуфория" сезон 3


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024