Къде, кога и какво - всичко, което знаем за "Еуфория" сезон 3 Снимка: © Еди Чен / HBO Max

Текстът съдържа спойлери за "Еуфория" сезон 2.


Въпреки че първи сезон на хитовата тийн драма "Еуфория" пожъна успех малко по-бавно, втори сезон се изстреля на върха на класациите на най-гледаните продукции в стрийминг платформите през 2022 г. След като се превърна в международен културен феномен (кой би забравил хаоса от публикации в премиерен ден на нов епизод), сериалът, спечелил на Зендая първата ѝ награда "Еми", ще се завърне за третата си част.

Ето всичко, което знаем за новия сезон на "Еуфория".

Какъв е сюжетът на "Еуфория" 3?

До голяма степен сюжетът на трети сезон все още се пази в тайна, но това не означава, че не можем да спекулираме. А и има няколко подробности, които вече са известни на най-големите медийни издания.

В разговор с Vogue през април 2023 г., дизайнерката на костюмите в сериала Хайди Бивънс казва, че действието в сезон 3 може би се развива пет години напред.

„Развълнувана съм да прочета сценариите“, коментира тя. „Говори се, че действието се развива пет години напред и че героите вече не са в гимназията. Познавайки мозъка на Сам Левинсън (създателят на "Еуфория"), ще бъде вълнуващо. Той ще предизвика всички ни, защото няма да иска да се повтаря. Ще бъде нещо ново за публиката."

Зендая също потвърди скока във времето.

„Мисля, че ще бъде интересно да изследваме героите след гимназията.“, каза тя миналия август пред The Hollywood Reporter.

Къде, кога и какво - всичко, което знаем за "Еуфория" сезон 3

Актрисата също споменава развитието на героинята ѝ Ру, която е сериозно решена да спре наркотиците.

Искам да видя как изглежда Ру в пътуването към трезвеността. Също и пътя на всички герои, които се опитват да разберат какво да правят с живота си, когато гимназията е свършила. Специалното на втори сезон беше, че трябва да се потопим в световете на другите герои в много по-дълбок смисъл. Мисля, че можем да повторим това с третия сезон.", обясни Зендая.

Според бележки във филмовата информационна база данни IMDB, трети сезон на "Еуфория" ще бъде заснет на територията на множество страни; досега действието на сериала се развиваше единствено в измисления град Ийст Хайланд. Изглежда обаче, че продукцията за сезон 3 ще се разпространи и в държави като Сингапур, Италия, Англия и Ирландия, в допълнение към САЩ.

„Със Сам Левинсън проведохме някои наистина дълбоки разговори, той ми сподели какво иска да направи с всички герои. Пълна промяна - това е организъм и Сам иска той да продължи да го променя по много начини. Мисля, че Сам ще направи някои наистина големи промени с третия сезон.”, коментира Колман Доминго (който играе ментора на Ру от групата за зависимости).

Какво знаем за Еуфория сезон 3, трети сезон на Еуфория, премиера - Сидни Суини, Каси

Кои членове на актьорския състав се завръщат?

Вероятно по-голямата част от главния актьорски състав ще се завърне за "Еуфория" 3, включително Зендая като Ру Бенет, Сидни Суини като Каси Хауърд, Алекса Деми като Мади Перес, Хънтър Шейфър като Джулс Вон, Мод Апатоу като Лекси Хауърд и, разбира се, Джейкъб Елорди като Нейт.

През февруари 2022 г., когато излезе втори сезон на сериала, Доминик Файк каза пред известния водещ Джими Фалън, че неговият герой, мрачният, свирещ на китара наркоман Елиът, „със сигурност“ ще бъде част от трети сезон.

Актьорът Ерик Дейн, който играе двуличния баща на Нейт Джейкъб, Кал, също потвърди завръщането си. В края на сезон 2 оставихме Кал арестуван, след като синът му го предаде на полицията с пагубни доказателства за връзките му с непълнолетни момичета.

„Ще има възмездие. Това е траекторията, по която Кал се задвижва. Не мога да си представя живота му в изолация. Трудно е да вкараш Кал в сюжета, когато е зад решетките.”, казва Дейн пред Variety.

Снимки на Джейкъб Елорди, трениращ за ролята на Нейт, наскоро се появиха в социалните мрежи, и като че ли потвърждават завръщането му:

Един герой, който определено няма да се завърне, е Кат Ернандес, изиграна от Барби Ферейра. Персонажът на Кат предизвика много дискусии, като се има предвид присъствието ѝ като ,,единственото plus size момиче в сериала" и безкрайните слухове за драмата зад кулисите между Ферейра и Левинсън.

Също така е под въпрос дали наркодилърът със златно сърце Феско (Ангъс Клауд) и неговото протеже "Аш" (Джейвон Уолтън) ще се завърнат и ако да, каква трансформация ще претърпят героите им.

Сезон 2 завърши с убийството на Аш, но в интервю за Entertainment Weekly Джейвон каза: „Виждате, че Фес е арестуван, в задната част на патрулка. С Аш не сме 100% сигурни дали е мъртъв, защото не сме видели кръв, нито да пада. Наистина чухме куршума, но не сме го виждали прострелян."

Ангъс Клауд, Феско, Еуфория сезон 3

Ако Феско е в трети сезон, ще бъде ли в затворническа килия? И ще се върне ли Фей (Клои Чери), която се обръща на страната на наркодилъра в последния епизод? Времето ще покаже.

Кога ще излезе "Еуфория" 3?

Все още няма официална (или дори предварителна) дата. Феновете спекулират, че премиерата на сезон три може да бъде през 2024 г. Зендая изглежда потвърждава това.

„Мисля, че може да е вярно. Има някои ръководители, които знаят по-добре от мен, попитайте тях. Ще бъда заета известно време.", запази мистерията звездата.

Покрай стачката на сценаристите в Холивуд обаче изглежда, че има риск сериалът да се завърне през 2025 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024