Ангъс Клауд от "Еуфория": Сам Левинсън планира да го убие, но след това пренаписва сценария

Текстът съдържа спойлери за "Еуфория" сезон 2.


От своя дебют преди 3 години "Еуфория" се утвърди като попкултурен феномен, а Ангъс Клауд и неговият герой натрупаха доста голяма популярност сред феновете. Ролята му на наркодилъра Фезко в дългоочаквания пост-пандемичен сезон привлече особено внимание.

Фез е абсолютен сладур, но в същото време е и престъпник. Някои обстоятелства в детството му предопределят личността му за дълги години напред - те разширяват светогледа му, за разлика от този на връстниците му в училището "East Highland" - уличният живот, формира принципите му и неговата непоколебима директност. И все пак в основата на героя личи едно емпатично сърце.

В интервю за Highsnobiety 23-годишният Клауд казва: „Сериалът е тежък“.

„Не знам как хората гледат всички епизоди на един дъх“, продължава той. И все пак непринуденият характер и благоразположеността на Фезко към хората около него го превръщат в най-надеждния инструмент на "Еуфория" за разведряване на фона на цялата драма.

Сред бурята от лъжи, разбити сърца и шантави очни линии, отдадеността на Фез да се грижи за другите – независимо дали е баба му, брат му Аш или Ру – остава впечатляваща.

Със сигурност присъствието му носи много на сериала.

Дори в най-драматичните моменти наркодилърът сякаш изпълнява желанията на публиката: побоя над Нейт, изритването на Ру от дома му, когато тя се опитва да открадне лекарствата на болната му баба, или отварянето на сърцето му за Лекси.

Героят на Ангъс Клауд е в удовлетворяващ зрителите контраст с колективното нежелание на другите персонажи да вземат почтени или съпричастни решения.

Акцент във втория сезон е бавно разцъфтващата романтика между Фез и Лекси (наречена от феновете "Фекси"). Тя е глътка въздух за зрителите - своеобразна почивка, макар и мимолетна, от бъркотиите на останалите герои.

Трудно ще намерите друг момент в епизодите - толкова чист или толкова спокоен, както когато в Епизод 6 двойката се хваща за ръце, след като са изгледали филма "Stand By Me“.

„Двамата виждат добротата един в друг... откритостта, липсата на осъдителност“, казва Клауд за привличането между героите.

Еуфория сезон 2 - Фез/Фезко и Лекси

Именно тази добросърдечност е онова, което кара Клауд да се асоциира с героя си в "Еуфория".

За Ру Фезко е големият брат, който поема отговорност за нея. Дори и след като я гони от къщата си – болезнен момент в Епизод 5, който изобразява падението на Ру – той знае, че е взел единственото разумно решение. „Не искаше да го прави“, заявява Клауд относно сцената. "Но нямаше друг избор".

Клауд и Зендея имат лични отношения извън сериала. Двамата са родени в Оукланд, където по случайност посещават едно и също училище за сценични изкуства.

По-късно Клауд се мести в Ню Йорк, където работи в ресторант за пиле и гофрети в Бруклин. По това време рижавото момче не преследва кариера в киното или театъра - до момента, в който кастинг агент не се приближава до него на улицата, за да го покани за прослушване за "Еуфория".

"Бях объркан, дори не исках да давам телефонния си номер, защото мислех, че е измама".

Еуфория - Ангъс Клауд - Фез/Фезко и брат му Аш

За радост на феновете, предложението е напълно реално. „Не бях особено амбициозен, просто се опитвах да се движа по течението и да правя онова, което смятах, че ще ме направи щастлив по това време.”

Въпреки неопитността, въплъщението на новобранеца във Фезко се оказва толкова завладяващо, че продуцентът Сам Левинсън променя първоначалния план да убие героя в първи сезон и избира да задържи Фез в историята за неопределено време.

В началните дни на снимките актьорът опитва да се адпатира към героя си: "Трябваше да променя сненария малко. За да звучи истинско, както бих го казал самият аз". От първия си ден пред камерата Клауд си спомня: „Опитвах се да изглеждам нормално, спокойно и хладнокръвно. През цялото време обаче се питах: „Не знам какво правя, защо ме доведоха тук? Трябваше да си намерят истински актьор за тази работа". Слава Богу, не си намират истински актьор за тази работа.

Освен по психологически характеристики, Клауд и Фез си приличат и по стил на обличане. Клауд има страхотен вкус за улична мода и луксозно облекло. Оказва се, че самият той понякога участва в решенията какво да носи героят му в сериала.

В "Еуфория" наркодилърът Фезко често е с Polo by Ralph Lauren, Supreme или скейтърската марка Palace.

Рижавото момче взима участие и в немалка част рекламни кампании и фотосесии на луксозните марки, а най-скорошният му хит е появата в новата колекция на Thom Browne.

Колкото и вълнуващ да е случайният успех на Клауд, славата му може и да е по-краткотрайна в сравнение с тази на колегите му, повечето от които са с опит в развлекателната индустрия и преди "Еуфория".

За някой, който не е имал амбициите да бъде актьор, още по-малко да е герой в един от най-гледаните сериали на HBO, известността идва към него с ускорение от нула до сто.

Никога няма да мога да се върна към това да бъда обикновен човек, за когото на никого не му пука“, казва той. Клауд не визира конкретен негативен опит, а по-скоро общия дискомфорт от това да бъдеш център на внимание.

„Всички са готини, но не обичам да се чувствам по-специален от другите хора. Не съм по-добър от тях", казва той. „Чувствам се странно да ме третират сякаш съм важен".

Ангъс Клауд - интервю

„Чувстваш се параноичен. Не знаеш на кого да се довериш. Усещаш, че хората може да не се държат по начина, по който се държат с вас, ако бяхте просто обикновен човек“, споделя Клауд. „Бих предпочел да се срещна и да говоря с някой, който няма представа кой съм, отколкото с някой, който ме е виждал по телевизията, защото това е различен тип взаимодействие. По-истинско е".

За добро или лошо, няма признаци, че славата на Клауд скоро ще затихне. Потвърдено е, че HBO подновява "Еуфория" за трети сезон. Новината съвпадна с тази за трилъра "The Line", заради чиито снимки Ангъс Клауд прекара последния месец „скрит в хотел в Оклахома“ заедно с колегите си Алекс Улф и Хали Бейли.

Наскоро той също така засне "Your Lucky Day“ - филм, в който играе „уличен наркодилър“ по подобие на Фезко.

Притеснен ли е, че ще му сложат етикет за кастингите? „Да, ако имах възможност, бих предпочел да не играя наркодилър всеки път“, отговаря той, но иначе няма конкретни параметри за типа проекти, по които се надява да работи в бъдеше. „Просто искам да правя яко изкуство, каквото и да е то“, свива рамене Клауд. „Може би дори някакви магически неща. Кой знае? Отворен съм за всичко, наистина".

На 25 години почина Ангъс Клауд На 25 години почина актьорът от "Еуфория" Ангъс Клауд



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024