Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис - трите звезди от "Сексът и градът" - се разграничиха от Крис Нот ("Тузаря") след обвиненията в сексуален тормоз срещу него от две жени.

Трите публикуваха кратка обща позиция по случая, в която казват, че са "дълбоко натъжени" от новините за обвиненията срещу Крис Нот.

"Подкрепяме жените, които дадоха гласност на случаите и споделиха болезнените си преживявания. Знаем колко трудно е това за тях и ги поздравяваме, че са го направили", пише в съобщението, което беше споделено от Синтия Никсън от името на трите звезди в сериала.

Обвиненията срещу Крис Нот се появиха преди седмица в Hollywood Reporter. Две жени, които са поискали да запазят анонимност, описват как актьорът е флиртувал активно с тях, а когато е успял да ги заведе в дома си при първата среща, ги е принудил да правят секс без съгласието им.

Инцидентите са се случили съответно през 2004 и 2015 г. в Лос Анджелис и в Ню Йорк. И в двата случая младите жени са били силно повлияни от факта, че именно актьорът, изиграл Тузаря в "Сексът и градът", проявява внимание към тях. Една от жените посочва, че се осмелила да разкаже за преживяното едва сега, защото е била провокирана от рекламната кампания за продължението на "Сексът и градът" - "And Just Like That".

Малко след това се появи и трета предполагаема жертва, която съобщи пред Daily Beast, че е била едва на 18 години и е работила като хостеса в ресторант, когато Нот се е появил пиян и е започнал да я опипва и притиска в скута си. Изчакал е смяната й да свърши и я е причакал на улицата, като отново я е нападнал физически.

Негативните новини около Крис Нот доведоха и до сериозни финансови последици за кариерата и бизнеса му.

Актрисите от "Сексът и градът" се разграничиха от Крис Нот след обвиненията в сексуално насилие

Продуцентите на новия сериал The Equilizer ("Закрилникът" по Фокс), в който той участва, обявиха, че Нот повече няма да се снима в шоуто и че решението влиза в сила незабавно. В него той играе бивш директор на ЦРУ.

Едновременно с това брандаът текила Ambhar, чийто мажоритарен собственик е Крис Нот, е изгубил потенциален нов купувач заради скандалите около актьора.

Компанията Entertainment Arts Research е преговаряла с Ambhar от няколко месеца по сделка за придобиване на стойност 12 млн. долара. Сега обаче купувачите са взели решение да прекратят всички бъдещи разговори по повод покупката заради "твърденията срещу актьора, които бяха публикувани в последно време".

"Ambhar беше привлекателна цел за придобиване, но на този етап за нас няма логика да продължаваме с преговорите по сделката с оглед на твърденията, които трябва да се разгледат с най-голяма сериозност", казва главният изпълнителен директор на EARI Бърнард Рубин.

Още в събота мениджърската агенция A3 Artitsts обяви, че повече няма да представлява Крис Нот.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%