Ал Пачино, Виго Мортесен и Джон Траволта влизат в мафията в нов трилър за убийството на Кенеди

Предстоящ филм за убийството на американския президент Джон Кенеди се сдоби със звезден актьорски състав, оглавяван от Ал Пачино, Виго Мортенсен, Шая Лабъф и Джон Траволта.

Те ще участват в трилъра "Assassination", режисиран от носителя на "Пулицър" Дейвид Мамет. Филмът разказва за съдбовното убийство на президента Кенеди, като представя смъртта му като престъпление, поръчано от краля на чикагската мафия Сам Джанкана. В сюжета той помага на американския лидер да бъде избран за президент, като действието се развива през 1963 г.

Един от авторите на сценария всъщност е племенник на истинския Джанкана, който е убит през 1975 г. Историята на филма ще се фокусира изцяло върху гледната точка на мафията.

Част от актьорския състав са също Ребека Пиджън и Кортни Лав, като снимките по продукцията ще започнат през септември във Ванкувър.

От десетилетия насам има редица конспиративни теории за убийството на Джон Кенеди, който е застрелян в Далас, Тексас, през 1963 г. Една от най-популярните такива теории, които се разпространяват, е, че мафията играе роля в атентата, но за това няма исторически доказателства.

"С неоспоримия талант на Дейвид Мамет начело и звездния ни актьорски състав, воден от Виго Мортенсен, Ал Пачино, Шая Лабъф и Джон Траволта, всичко се подрежда. Assassination е завладяващ и вълнуващ трилър, чието действие се развива в ключов период от американската история, брилянтно създаден от Мамет. Това е абсолютно фантастичен проект", казва Гари Хамилтън, председател на Arclight Films, която продуцира проекта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024