Уди Алън и Миа Фароу: една от най-интригуващите и талантливи двойки в американското кино през 80-те години. Двамата снимат заедно тринадесет филма в продължение на десетилетие, докато семейството им се разраства.

Когато връзката започва, Миа Фароу е майка на седем деца: три са родени по време на брака й с композитора Андре Превен, а четири са осиновени от Виетнам и Южна Корея.

Алън е биологичният баща на Ронан Фароу - журналиста, който през 2018 г. спечели "Пулицър" за разследванията си срещу серийните сексуални престъпления на Харви Уайнстийн

Именно сексуалните скандали около Уди Алън са във фокуса на най-новия документален сериал на HBO "Алън срещу Фароу", който ще дебютира на 22 февруари. 

Поредицата от 4 епизода е създадена от режисьорите Кърби Дик и Ейми Зиринг, като разкрива противоречивата история на отношенията в прословутото семейство. Уди Алън беше обвинен в сексуално насилие - включително срещу малолетната му осиновена дъщеря Дилън. Следва съдебен спор за попечителство, разкриване на връзката на режисьора с едно от децата на Миа Фароу - Сун-И Превен, и последиците от скандала в следващите десетилетия. 

Веднъж попаднал под светлините на прожекторите, животът на Фароу и Алън е безвъзвратно счупен. 

Сериалът по HBO показва нови разкрития в разследването, като ги преплита с кадри от домашен семеен филм, съдебни документи, полицейски доказателства, видеозапис с разкритие и не оповестявани до момента аудио записи с ексклузивни, задълбочени интервюта по темата с Миа Фароу, Дилън Фароу , Ронан Фароу, Карли Саймън, прокурор Франк Мако, роднини, следователи, експерти и близки на семейството хора.

Много от тях говорят публично за събитията за първи път. Поредицата включва и коментари от изявени творци, които изследват работата на Алън в по-широк контекст и размишляват върху това как публичните разкрития за личния живот на един творец могат да доведат до преоценка на неговата работа.

Филмът на HBO разглежда разрушителните ефекти на травмата върху семейството и преследващите скептицизъм и реакции, които произтичат от такъв тип обвинения. 

Авторите на документалната поредица имат две номинации за "Оскар" за The Invisible War (2012) и Twist of Faith (2005). И двата филма засягат темата за институционализираното сексуално насилие, съответно в армията и в католическата църква. 

Режисьорите са носители на награди Emmy®, Peabody, наградата Alfred I. duPont-Columbia University и George Polk Award. 

Последният им филм "На запис" също може да се гледа в каталога на HBO Go, който включва над 280 документални сериали и филми

Fake Famous по HBO: Instagram е балон, но никой няма интерес да го спука


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков сравни "битката за прозрачност" на Бербатов с тази на ПП

Не е ясно дали го е канил за спортен министър

Цвета Караянчева остана извън 47 НС, но е готова да помага на Никола Минчев

"Aкo имa нуждa, бих пoмoгнaлa нa нoвия прeдceдaтeл, зaщoтo e мнoгo труднo, кoгaтo нямaш и пaрлaмeнтaрeн oпит"

"Булевард България" и LG препоръчват: Най-добрите коледни филми на 2021

Тази година има много интересни истории с участието на Нина Добрев, Нийл Патрик Харис и други

МОН: Тестването на всички ученици на 6 декември е осигурено

МЗ са обещали доставка на още тестове другата седмица, за да може процесът да продължи

Прокуратурата проверява скандала с Ваня Караганева в ДКК

Тя се е самосезирала, а отделно е постъпил сигнал от втория изпълнителен директор

Кои са новите зам.-председатели на 47 НС

Трима юристи, двама икономисти, философ и филолог ще подпомагат Никола Минчев