"Алън срещу Фароу" по HBO: Зад кулисите на едно непоправимо счупено семейство

Уди Алън и Миа Фароу: една от най-интригуващите и талантливи двойки в американското кино през 80-те години. Двамата снимат заедно тринадесет филма в продължение на десетилетие, докато семейството им се разраства.

Когато връзката започва, Миа Фароу е майка на седем деца: три са родени по време на брака й с композитора Андре Превен, а четири са осиновени от Виетнам и Южна Корея.

Алън е биологичният баща на Ронан Фароу - журналиста, който през 2018 г. спечели "Пулицър" за разследванията си срещу серийните сексуални престъпления на Харви Уайнстийн.

Именно сексуалните скандали около Уди Алън са във фокуса на най-новия документален сериал на HBO "Алън срещу Фароу", който ще дебютира на 22 февруари.

Поредицата от 4 епизода е създадена от режисьорите Кърби Дик и Ейми Зиринг, като разкрива противоречивата история на отношенията в прословутото семейство. Уди Алън беше обвинен в сексуално насилие - включително срещу малолетната му осиновена дъщеря Дилън. Следва съдебен спор за попечителство, разкриване на връзката на режисьора с едно от децата на Миа Фароу - Сун-И Превен, и последиците от скандала в следващите десетилетия.

Веднъж попаднал под светлините на прожекторите, животът на Фароу и Алън е безвъзвратно счупен.

Сериалът по HBO показва нови разкрития в разследването, като ги преплита с кадри от домашен семеен филм, съдебни документи, полицейски доказателства, видеозапис с разкритие и не оповестявани до момента аудио записи с ексклузивни, задълбочени интервюта по темата с Миа Фароу, Дилън Фароу , Ронан Фароу, Карли Саймън, прокурор Франк Мако, роднини, следователи, експерти и близки на семейството хора.

Много от тях говорят публично за събитията за първи път. Поредицата включва и коментари от изявени творци, които изследват работата на Алън в по-широк контекст и размишляват върху това как публичните разкрития за личния живот на един творец могат да доведат до преоценка на неговата работа.

Филмът на HBO разглежда разрушителните ефекти на травмата върху семейството и преследващите скептицизъм и реакции, които произтичат от такъв тип обвинения.

Авторите на документалната поредица имат две номинации за "Оскар" за The Invisible War (2012) и Twist of Faith (2005). И двата филма засягат темата за институционализираното сексуално насилие, съответно в армията и в католическата църква.

Режисьорите са носители на награди Emmy®, Peabody, наградата Alfred I. duPont-Columbia University и George Polk Award.

Последният им филм "На запис" също може да се гледа в каталога на HBO Go, който включва над 280 документални сериали и филми.

Fake Famous по HBO: Instagram е балон, но никой няма интерес да го спука Fake Famous по HBO: Instagram е балон, но никой няма интерес да го спука


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024