Снимка: © Getty Images

Алберт Попов завърши на шесто място в слалома в австрийския курорт Шладминг, част от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Българинът стартира с 29-и номер и даде девето време в първия манш, а след силно каране и във втория си осигури прогрес с още три позиции. Общото време на Попов бе с 1,54 секунди по-бавно от това на победителя Марко Шварц. Французите Клеман Ноел и Алекси Пинтюро допълниха топ 3, а единствените други по-бързи от Попов бяха Себастиан Фос-Солеваг и Рамон Ценхойзерн.

Зад 23-годишния българин останаха големи имена като Александър Хорошилов, Манфред Мьолг, Хенрик Кристоферсен, Жан-Баптист Гранж и други.

За Попов това е изравнено най-добро постижение в Световната купа. Той завърши шести отново в Шладминг преди две години. През 2019-а бе и другото му класиране в топ 10 – девети в Кицбюел.

Сезон 2020/2021 започна трудно за един от най-обещаващите слаломисти, тъй като в първите две състезания от календара не успя да влезе сред първите 30, които се класират за втория манш, а в следващите в Загреб и Аделбоден грешки доведоха до отпадане.

Попов записа първите си точки в двата слалома във Флахау преди десетина дни, в които завърши 16-и и 15-и. Със спечелените точки от шестото място в Шладминг българинът вече е 24-и в генералното класиране на дисциплината.

В края на седмицата предстоят двата слалома във френския курорт Шамони, след което между 8 и 21 февруари ще бъде Световното първенство в Кортина д‘Ампецо.

Прочети