PR-ът на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев публикува обяснение за скандала в ефира на "Здравей, България" от сутринта на 13 януари, при който той обвини водещите в разпространяване на фалшиви новини. 

Бойчев посочва, че съжалява за това, че е изпуснал нервите си и е говорил на висок тон пред журналистите и зрителите на предаването. 

"Не беше необходимо. Силното говорене не подсилва аргументите, а напротив - заглушава ги. Но фалшивите новини също заглушават. Истината заглушават", казва той в позиция, публикувана във Facebook-профила му.

Той заявява, че си е позволил да поиска думата в ефир заради разпространяването на невярна информация, лансирана от Костадин Костадинов ("Възраждане") и Десислава Атанасова и Костадин Ангелов (ГЕРБ) за заболяването от Covid-19 на Никола Минчев и за това дали той се е заразил от председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров.

PR-ът на ПП обвини Нова ТВ, че разпространява фалшиви новини за теста на Никола Минчев

"Никола Минчев публикува данните от направените си изследвания вчера във Фейсбук. Информацията за неговото състояние непрекъснато тече по официален канал - пресцентъра на Народно събрание. Колегите от пресцентъра своевременно разпращат информация - по имейл до всички медии. Аз самият отговарям от два дни на запитвания по телефона и съдействам на абсолютно всички колеги от медиите да получат своевременно публична позиция", казва Александър Бойчев. 

Той пита защо публикацията на Никола Минчев и съобщенията на пресслужбата на Народното събрание не се възприемат като официална информация, а но за такава се смятат спекулациите на опозиционни политици за здравния статус на Минчев и Гюров - включително очевидните фактически грешки в твърдението на Костадин Костадинов за предполагаемо разминаване при датата на PCR-теста на председателя на парламента. 

"В ефир водещите на “Здравей, България” нарекоха това “недоразумение“, пише Александър Бойчев. 

В ефира на Нова ТВ той обясни, че Андрей Гюров е в добро здраве и никога не е боледувал от Covid-19, като опроверга твърденията на Десислава Атанасова от 11 януари. Камерите от пленарната зала на парламента също показаха, че Гюров е на работа. 

Бойчев описа и процедурата, по която Никола Минчев е тестван след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Председателят на парламента е дал проба на лекар, който го е посетил у дома, и е получил два позитивни резултата от антигенен и PCR-тест, за които беше съобщено публично вечерта на 10 януари. 

"Прочетох за себе си невероятни неща. Благодаря за критиката и благодаря за подкрепата. С колегите от Нова, впрочем, работим прекрасно. Както и с всички останали колеги. На тях пък благодаря за търпението и разбирането", пише още Александър Бойчев. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Дончев - фотографът на "летящите" хора

Срещаме се с Ивайло, за да си поговорим за силата на предизвикателствата в личната еволюция, какво му помага да си организира ежедневието, какво го държи продуктивен

"Отровата винаги оставя следа": Документалният филм "Навални" ще е достъпен в HBO Max

"Отровата винаги оставя следа" казват създателите на продукцията

Папа Франциск към Петков: Корупцията е болест, а младите политици са единственият начин тя да бъде изкоренена

Министър-председателят е в Рим и Ватикана за традиционно по повод 24 май посещение

Животът в Русия след инвазията: зловещи затворени витрини и масов страх от мобилизация

Войната в Украйна застигна и Русия - не с крилати ракети, а под формата на санкции, които промениха животът в страната

Зеленски пред Давос: Украйна се нуждае от поне 5 млрд. долара месечно и още оръжия

Украинският президент се включи онлайн в Световния икономически форум

Байдън: САЩ са готови да защитят Тайван с военна сила

Според Байдън няма опасност подобно събитие скоро да се случи

Кирил Петков ще търси подкрепа и от опозицията по въпроса за Северна Македония

"Бъдещето на нашата съседка е толкова важен въпрос, че дори коалицията няма право сама да го направи", каза Петков

Доживотен затвор: Украински съд осъди първи руски войник за убийство на цивилен гражданин

Присъдата е по първото дело за военни престъпления, извършени от руски бойци от началото на войната на Русия в Украйна

Радев иска да чуе какво мисли Петков за Северна Македония преди да свика КСНС

Държавният глава се обърна към хората в Северна Македония и ги призова "по-бързо да се освободят от идеологическите окови на тоталитарното югославско минало"