Александрина Пендачанска напусна обществения съвет на БНР в знак на протест

"Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио.
След серия разменени писма между Вас и Обществения съвет и след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио.", пише известната оперна певица Александрина Пендачанска в писмо до генералния директор на БНР Милен Митев.

"В условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин.", продължава тя.

Писмото на Пендачанска идва в ден след поредно интервю на Петър Волгин с лидера на "Въздраждане" Костадин Костадинов, в който двамата обстойно коментират фалшива новината новина на ТАСС, гласяща, че български кораб е бил бил взет в плен от "националистите от Азов".

Председател на Обществения съвет на БНР е д-р Милен Врабевски. Негови членове са Еди Емирян - журналист от БНР, д-р Георги Текев, изпълнителен директор Нов български университет, икономист и общественик, Красимира Величкова, бивш изпълнителен директор на Български дарителски форум - сдружението на дарителски организации в страната, включващо над 50 фондации и корпоративни дарители, сега част от кризисния щаб на Министерски съвет, създаден заради кризата в Украйна, писателката Людмила Филипова, журналистът Петко Георгиев, художникът Петко Дурмана, журналистката Светла Петрова, преподавателят от Софийския университет проф. Снежана Попова, режисьорът Стефан Командарев.

Отворено писмо до председателя на една малка партия, нарекла себе си „Възраждане“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024