19,000 долара за луксозен апартамент, 1,430 каюти, 17 палуби и 2,770 пасажери и етикет "само за пораснали" – Ричард Брансън вече превзема нови води с първия си круизен кораб.

Лайнерът „Scarlet Lady“ (б.а. – в превод „Алената дама“) е първият кораб на компанията Virgin Voyages на британския милиардер, чиято цел е да събере на него предимно млади хора, които да се отдадат изцяло на забавлението.

69-годишният бизнесмен основа компанията през 2014 г. като част от фирмения си конгломерат Virgin Group, за който работят над 70 хиляди служители. Тя ще предлага пътувания основно в Карибско море. Лайнерът все още е в пристанището Дувър във Великобритания и ще започне функционирането си през април от Маями.

„Scarlet Lady“ е наистина специален. Работихме с някои от най-търсените дизайнери, художници и архитекти, за да изградим едно изключително преживяване“, каза Брансън при представянето на кораба пред медиите в петък, цитиран от CNN.

Лайнерът разполага със 78 луксозни апартамента, наречени „RockStar“, тъй като цялостната тематика е ориентирана към рокендрола. 15 от тях попадат в категория „Mega“, а останалите са разделени на „Massive“, „Fab“, „Posh“ и „Gorgeous“. Цената за наемането на всеки от тях е около 19,000 долара, а най-евтините каюти започват от 1,600 долара за тридневни или четиридневни пътувания.

На „Scarlet Lady“ ще има специален отдел за консумация на алкохол, наречен „Razzle Dazzle“, корейски ресторант и отделно ателие за татуировки и пиърсинги.

Едно от любимите места на Брансън е тъмна стая, в която има само огледала и стотици бели лампи.

Най-луксозните апартаменти ще разполагат с музикален кът с китари и частни тераси с джакузи. Пътуващите по принцип очакват основна голяма трапезария, когато се качат на кораб, но няма да намерят такава на „Scarlet Lady“. Там няма и бюфети, а 20 отделни ресторанта и заведения за напитки. Всяка стая има собствена тераса, а любителите на спорта могат да се пробват на боксовия ринг на открито. Привържениците на напитките, които са отседнали в най-скъпите апартаменти, ще имат специален достъп до открития бар на покрива.

„Откакто бях на около 20, си мечтаех да отворя своя собствена круизна линия и сега съм развълнуван, че моментът настъпи“, сподели Брансън.

Милиардерът вече има планове да предложи и пътувания в космоса. През октомври 2019 той основа своята „Virgin Galactic“ и оттогава насам акциите на компанията са скочили с близо 200%.

В последната класация на милиардерите по света Forbes изчисли, че Брансън разполага с 4,1 милиарда долара.

Сега той се впуска в ново приключение със „Scarlet Lady“ – първият от общо три кораба, които компанията Virgin Voyages планира да пусне в открити води. Един от останалите ще бъде готов през 2021, а другият – година по-късно.

„Scarlet Lady“ тежи 60 хиляди тона, дълъг е 278 метра и има ширина 38 метра. Той разполага със 17 палуби, общо 1,430 каюти и може да събере повече от 2,770 пасажери, както и екипаж от 1,160 души.

Дизайнерите на луксозните апартаменти залагат на „рокендрол“ тематика и казват, че пътниците трябва да очакват ретро-футуристична атмосфера.

Освен всичко останало, собственикът на Virgin полага и максимални грижи за околната среда. Той е забранил на борда да се използва пластмаса за еднократна употреба.

„Това, което сме извлекли от нашия бизнес в толкова много индустрии и в продължение на пет десетилетия, е, че можем да предложим пътешествие, което не се сравнява с никое друго“, казва Ричард Брансън.

Вижте снимки в ГАЛЕРИЯТА.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024