През 2022 г. Volkswagen ще представи своя нов премиум пикап Amarok, а в края на годината ще бъде поставено началото на поръчките за първите пазари. Автомобилът е разработен от екипите на марката в Европа и Австралия и ще се произвежда в Южна Африка.

Когато говорим за големи товари, лоши пътища или екстремно тежки терени, пикапите са незаменими. С Amarok достигането на труднодостъпни места става възможно, тъй като най-новият модел от 2022 г. е с още повече подобрения. 

Автомобилите от този сегмент се използват и за животоспасяващи дейности като доставка на храна и медикаменти в отдалечени места, спасителни операции по плажовете и защита на животните. Amarok още от 2011 година насам намира ценно приложение в защитата на дивите животни в Южна Африка – отделът за лекотоварни автомобили на Volkswagen е партньор на Wilderness Foundation Africa (WFA) при опазването на популациите от носорози.

Това е изцяло нов автомобил с „ясно изразено ДНК на Volkswagen“, казват от компанията. Той не само е с напълно нов външен и вътрешен дизайн, но в бъдеще ще разполага и с още по-сериозна техника.

„Amarok прави възможно нещо, което на пръв поглед изглежда неизпълнимо - той улеснява живота на своите потребители както докато работят, така и през останалата част от ежедневието им“, казва д-р Ларс Краузе, ръководител на отдел „Маркетинг и продажби“ във Volkswagen „Лекотоварни автомобили“. „Amarok предлага решения, които дават възможност на клиентите ни да осъществяват своите цели – особено когато тези цели са наистина трудни“.

Третото поколение на модела ще разполага със значително по-широк набор от асистиращи системи за водача и по-богати възможности за свързаност за притежателите си. Amarok от 2022 г. ще предлага иновации, които до момента не са присъствали в неговия сегмент от пазара.

„Характерната предна част със запомнящ се X-дизайн откроява Amarok значително по-силно отпреди и подчертава неговата водеща роля“, пояснява Алберт-Йохен Кирцингер, главен дизайнер на лекотоварните автомобили на Volkswagen.

Добавя, че екипът на марката е придал визуален израз на силата и възможностите на Amarok – с ясно изразено ДНК на Volkswagen както отвън, така и вътре в автомобила. Моделът притежава широка и масивна каросерия.

Amarok от Volkswagen влезе за първи път в серийно производство през 2010 г. Премиум пикапът първоначално се произвеждаше в Хановер, а сега продължава да слиза от конвейерите на завода в Пачеко, Аржентина. Новото му поколение ще се произвежда в Силвъртън, Южна Африка.

През последното десетилетие над 800 000 автомобила от модела са достигнали до своите клиенти на различни континенти. В южното полукълбо моделът в момента е единственият представител на B-сегмента при пикапите, който се предлага с V6 дизелови двигатели.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Министерството на културата сваля решетките от входа на НС

Вратите са монтирани в нарушение на Закона за културното наследство въпреки искането на НСО

Алисия Викандер е звездата в новия сериал на HBO

"Ирма Веп", или когато границите между роля и реалност изчезнат

OLX отчита скок от 71% в търсенето на имоти с цел наем

Най-търсени са двустайните апартаменти за наем и покупка, а най-слабо търсени са едно- и четиристайни

НС запази поста на Мирослав Иванов и сравни нивото на дебатите в зала с мач на "Светкавица"-Вълчи дол и "Ураган"-Суворово

Десислава Атанасова и Андрей Гюров премериха рейтинга на Народното събрание преди и след ГЕРБ

Ресторантьорите пак са недоволни - този път от ДДС на бирата и виното

Собствениците на заведения и хотели се оплакват от "целенасочен удар срещу бранша"

Видяхте ли "най-ясната снимка на слънцето, заснемана някога от НАСА?". Не, не сте

Автор на кадъра е фотограф, който твърди, че е ползвал снимки от телескопа си и ги е обработил софтуерно

Кой ще купи McDonald's в Русия?

Трима кандидати за сделка. Възможно е тя да е "непарична" - с опция веригата за бързо хранене някога да се завърне