През 2022 г. Volkswagen ще представи своя нов премиум пикап Amarok, а в края на годината ще бъде поставено началото на поръчките за първите пазари. Автомобилът е разработен от екипите на марката в Европа и Австралия и ще се произвежда в Южна Африка.

Когато говорим за големи товари, лоши пътища или екстремно тежки терени, пикапите са незаменими. С Amarok достигането на труднодостъпни места става възможно, тъй като най-новият модел от 2022 г. е с още повече подобрения.

Автомобилите от този сегмент се използват и за животоспасяващи дейности като доставка на храна и медикаменти в отдалечени места, спасителни операции по плажовете и защита на животните. Amarok още от 2011 година насам намира ценно приложение в защитата на дивите животни в Южна Африка – отделът за лекотоварни автомобили на Volkswagen е партньор на Wilderness Foundation Africa (WFA) при опазването на популациите от носорози.

Това е изцяло нов автомобил с „ясно изразено ДНК на Volkswagen“, казват от компанията. Той не само е с напълно нов външен и вътрешен дизайн, но в бъдеще ще разполага и с още по-сериозна техника.

„Amarok прави възможно нещо, което на пръв поглед изглежда неизпълнимо - той улеснява живота на своите потребители както докато работят, така и през останалата част от ежедневието им“, казва д-р Ларс Краузе, ръководител на отдел „Маркетинг и продажби“ във Volkswagen „Лекотоварни автомобили“. „Amarok предлага решения, които дават възможност на клиентите ни да осъществяват своите цели – особено когато тези цели са наистина трудни“.

Третото поколение на модела ще разполага със значително по-широк набор от асистиращи системи за водача и по-богати възможности за свързаност за притежателите си. Amarok от 2022 г. ще предлага иновации, които до момента не са присъствали в неговия сегмент от пазара.

„Характерната предна част със запомнящ се X-дизайн откроява Amarok значително по-силно отпреди и подчертава неговата водеща роля“, пояснява Алберт-Йохен Кирцингер, главен дизайнер на лекотоварните автомобили на Volkswagen.

Добавя, че екипът на марката е придал визуален израз на силата и възможностите на Amarok – с ясно изразено ДНК на Volkswagen както отвън, така и вътре в автомобила. Моделът притежава широка и масивна каросерия.

Amarok от Volkswagen влезе за първи път в серийно производство през 2010 г. Премиум пикапът първоначално се произвеждаше в Хановер, а сега продължава да слиза от конвейерите на завода в Пачеко, Аржентина. Новото му поколение ще се произвежда в Силвъртън, Южна Африка.

През последното десетилетие над 800 000 автомобила от модела са достигнали до своите клиенти на различни континенти. В южното полукълбо моделът в момента е единственият представител на B-сегмента при пикапите, който се предлага с V6 дизелови двигатели.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рубли и копейки провалиха PR-кампания на канцлера на Австрия

"Патриотично" послание на Карл Нехамер се оказа илюстрирано с руска валута

17:41 - 27.09.2023

Васил Гюров и Мартин Заимов повеждат алтернативна листа за СОС

Кандидатите ще ползват регистрацията на "Обединени земеделци"

16:58 - 27.09.2023

ДАНС ще проверява как Руската църква е прехвърлена на посолството

Ще се проверява и защо е спрян достъпът на вярващите до храма

16:28 - 27.09.2023

Първият трейлър на филма за Гунди: Истинската история на легендарния футболист

Павел Иванов и Александра Свиленова влизат в главните роли на новия филм

15:53 - 27.09.2023

БНТ влезе в конфликт с авторите на сериалите "Денят на бащата" и "Войната на буквите"

Сценаристите обвиняват Кошлуков, че блокира световното им разпространение

15:31 - 27.09.2023

Държавата окончателно се отказа от проекта за батерии за 1,5 млрд. лв.

Общо 18 проекта губят финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост

14:42 - 27.09.2023