Amazon използва Супербоул, за да представи първия впечатляващ трейлър на "The Rings of Power" Снимка: © Amazon Studios

Как изглежда едно телевизионно шоу за половин милиард долара? Amazon разкри отговора със силен първи тийзър-трейлър на дългоочаквания сериал "The Rings of Power" по мотиви от сагата "Властелинът на пръстените", който беше пуснат по време на Супербоул 2022.

Трейлърът, който продължава малко над минута, впечатлява със специалните ефекти. Той представя млади версии на двама познати елфи от филмите на Питър Джаксън - Галадриел (Морфид Кларк) и Елронд (Робърт Арамайо), както и нови герои в поредицата като принцеса-джудже на име Диса (София Номвете) и елфа Арондир (Исмаел Круз Кордова).

"The Rings of Power" е считан за най-скъпия телевизионен сериал, създаван някога, като първият сезон струва 465 милиона долара - въпреки че тази сума включва значителни еднократни начални разходи, като например осигуряването на правата върху материала от наследството на Дж. Р. Р. Толкин, изграждането на декори, костюми, реквизит и други. Само правата са стрували 250 млн. на Джеф Безос, който е готов да инвестира общо над 1 милиард в тв-шоуто.

"The Rings of Power": Най-скъпият сериал в историята, роден от манията на Безос по Толкин "The Rings of Power": Най-скъпият сериал в историята, роден от манията на Безос по Толкин

Планира се сериалът да продължи 50 часа и да има пет сезона. Премиерата му ще бъде по Amazon Prime на 2 септември тази година, като ще бъде излъчен в 240 държави и територии по света. Всяка седмица ще излиза нов епизод.

"The Rings of Power" проследява изковаването на оригиналните пръстени на властта през Втората епоха, което позволява на Мрачния лорд Саурон да разпространи мрака в Средната земя. Действието се развива хиляди години преди събитията в трилогията "Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън.

Два типа персонажи от "Властелинът на пръстените" до голяма степен са ограничени в новата поредица - магьосници и хобити, "които не са били основни играчи във Втората епоха", според материал на Vanity Fair за продукцията. В "Пръстените на властта" все пак ще има някакъв вид хобити чрез включването на предците им, наречени харфути, но те ще имат периферна история.

Двамата шоурънъри Патрик Маккей и Джон Д. Пейн пренасят за първи път на екрана героичните легенди от Втората епоха от историята на Средната земя. Действието на драмата се развива хиляди години преди събитията от "Хобит" и "Властелинът на пръстените" на Дж. Р. Р. Толкин и ще покаже на зрителите ера, в която са се създавали велики сили, кралства са се издигали до невиждана слава, но и са падали в разруха, неправдоподобни герои са били подлагани на изпитания, надеждата е висяла на най-тънките нишки, а най-големият злодей е заплашвал да покрие целия свят с мрак.

Започвайки във времена на мир, поредицата проследява познати и нови герои, които се изправят срещу дългоочакваното завръщане на злото в Средната земя. От най-мрачните дълбини на Мъгливите планини, през величествените гори на столицата на елфите Линдон, до спиращото дъха островно кралство Нуменор, "тези кралства и герои ще създадат наследство, което ще живее дълго, след като вече ги няма", казват от Amazon.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024