Андрю Тейт даде първото си интервю след затвора. Обяви го за "нагласено", след като не хареса въпросите Снимка: © Getty Images

Инфлуенсърът Андрю Тейт даде първото си интервю пред голяма медия, откакто излезе под домашен арест. Той обаче не е останал особено доволен от работата на журналистите, като впоследствие обяви интервюто за "нагласено" и внесе смут в социалните мрежи.

Тази седмица противоречивата звезда се срещна с журналистката на BBC Люси Уилямсън, която го подложи на кръстосан разпит относно неговите виждания и обвиненията срещу него за участие в организирана престъпност, трафик на хора и изнасилване. Тейт беше в полицейския арест в Румъния заедно с брат си Тристан в продължение на месеци, но двамата бяха пуснати под домашен арест през април.

Пред британската медия той казва, че е "абсолютно и напълно сигурен" в невинността си.

"Познавам случая по-добре от вас, познавам го отблизо, а вие не. Виждал съм всички криминални досиета и доказателства срещу мен, а вие не. Знам истината за това, което се е случило, а вие не", обърна се той към Уилямсън.

"И ви казвам абсолютно и категорично, че никога не съм наранявал никого. Делото, което е заведено срещу мен, е напълно и изцяло изфабрикувано и никога няма да бъда признат за виновен за каквото и да било", допълни инфлуенсърът.

Британската журналистка го разпита и за възгледите му за жените. В миналото Андрю Тейт е споделял вижданията си, че жените трябва да си стоят у дома, да нямат право да шофират и на практика да са собственост на своите мъже. Пред камерата на BBC обаче бившият киксбоксьор казва, че е "сила на доброто в света" и оказва "положително влияние".

"Проповядвам упорита работа, дисциплина. Аз съм спортист. Призовавам за борба с наркотиците, заставам зад религията, осъждам употребата на алкохол, престъпленията... Аз съм против всеки един проблем на съвременното общество", твърди той.

"Аз уча младите мъже да бъдат дисциплинирани, да бъдат усърдни, да слушат, да тренират, да работят здраво, да бъдат точно като мен", продължава инфлуенсърът.

В разговора си с Уилямсън Тейт се държеше пренебрежително към журналистката, като в даден момент каза, че тя "говори глупости" и дори я посъветва да потърси малко повече информация.

Верните му фенове в Twitter обаче продължават да го подкрепят, а някои от тях възхваляват поведението му.

Обвиненията в сексуално насилие

Тейт отрича твърденията на отделни жени, които го обвиняват в изнасилване и експлоатация. Именно това е и основната причина прокуратурата в Румъния да започне разследване срещу него и брат му.

Популярната личност дори твърди, че една от въпросните жени е напълно "въображаема" и е измислена от BBC. Въпросната жена по-рано говори пред британската медия под условие за анонимност под псевдонима Софи, като разказа, че е била подмамена от Тейт в Румъния. Според разказа ѝ, тя е била принудена да работи в сайт за секс услуги.

Запитан за показанията на Софи, инфлуенсърът коментира: "Правя ви услуга като медия и ви придавам значимост, като говоря с вас. Сега ще ви кажа, че тази Софи, която BBC си е измислила, която няма лице... никой не знае коя е тя".

Тейт не хареса интервюто

Интернет звездата неведнъж е изразявал недоверието си към традиционните медии, но досега неговите възгледи не са били оспорвани в пряко интервю като това.

По-късно Андрю Тейт обяви излъчения сегмент за "нагласен" и се обърна към милионите си фенове в социалните мрежи, за да се оплаче за отношението на журналистката към него. Той публикува и разширена версия на интервюто, като обвини телевизията, че се опитва да го представи в лоша светлина.

"Те изпратиха предварително списък с въпроси, които НЕ съм искал, като мярка за "добронамереност" от тяхна страна, че искат да покажат "другата страна на Андрю Тейт и да направят справедлив и балансиран материал за неизказаната гледна точка". След това седнахме и те захвърлиха всичко това и започнаха да ме нападат моментално. Засада. Опит за убийство. Опитаха се да ме ударят с юмрук. Не успяха.", пише бившият киксбоксьор.

Тейт все още е под домашен арест в Румъния и очаква съдебния си процес по обвинения в изнасилване и трафик на хора. Междувременно прокурорите в страната също критикуваха BBC, за това, че са третирали Тейт "като ВИП" гост.

Британският вестник "Сън" цитира юридически източник в страната, който се оплаква:

"Наистина е възмутително г-н Тейт да разпространява такива лоши думи по адрес на румънските власти, когато вече повече от пет месеца тече разследване с много доказателства. Просто не е нормално г-н Тейт да дава такова интервю с толкова много условия на Би Би Си, сякаш е ВИП личност, а не човек, разследван заедно с брат си за няколко престъпления", казва неназован източник от съдебната власт в Румъния пред британския вестник "Sun".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024