Анджелина Джоли става Мария Калас в нов биографичен филм

Анджелина Джоли ще се превъплъти в иконата на операта Мария Калас в новия филм на режисьора Пабло Лaрейн.

Първите снимки на 48-годишната звезда в образа на Калас бяха разпространени в понеделник и привлякоха вниманието на кино-наблюдателите.

Филмът "Мария" ще разкаже историята на великата оперна певица през спомените и преживяванията в последните дни от живота ѝ. Калас умира едва на 53 г. в Париж.

Докато публиката я обожава на сцената, Мария Калас преживява поредица трагедии в личния си живот.

Родена през 1923 г. в семейство на гръцки имигранти в Ню Йорк, Мария се връща в Атина заедно с майка си през 1937.

Отношенията между двете жени са много тежки. Майката дори е обвинявана, че е искала от Калас да проситуира, за да изкарва пари по време на окупацията на Гърция през Втората световна война.

Когато Мария става известна по цял свят с таланта си, родителите ѝ започват да изискват финансова помощ от нея - нещо, което я кара да изпитва горчиво разочарование от семейството.

Най-голямата драма в живота ѝ е връзката ѝ с гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис, заради когото Калас се развежда със съпруга си и преминава през тежки скандали, оставяйки музикалната си кариера на втори план. През 1968 г. Онасис обаче прекратява аферата, след като се среща с вдовицата на Джон Кенеди - Джаки.

Джаки Кенеди е и една от трагичните героини, на които режисьорът Пабло Ларейн посвещава филм с Натали Портман в главната роля през 2016.

Пет години по-късно Лорейн направи и "Спенсър", в който показва скритите проблеми на принцеса Даяна - роля, за която Кристен Стюарт беше номинирана за "Оскар".

Снимките от новия филм по истинската история на Мария Калас показват Анджелина Джоли в два образа - като по-младата певица, носеща очила с голям диоптър заради силно късогледство, и като достолепна звезда, облечена в костюм с кожена яка.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024