Ангела Меркел е посетила Навални в "Шарите" Снимка: © Instagram.com/Navalny

Ангела Меркел е посетила руския опозиционен лидер Алексей Навални, докато той се лекуваше в берлинската клиника "Шарите" след отравяне. Това съобщи Spiegel, без да цитира източник и да добавя повече информация. Според немската медия - този ход на германския канцлер показва колко сериозен е случаят за нея.

Малко по-късно самият Навални потвърди написаното от изданието. В профила си в Twitter той призна за посещението на германския канцлер, но посочи, че то не трябва да бъде окачествено като "тайно". "Това беше лична среща и разговор със семейството. Много съм благодарен на канцлера Меркел, че ме посети в болницата", написа той.

44-годишният мъж бе подложен на лечение в рамките на 32 дни в болницата в немската столица, след като бе отровен в самолета на път за Москва в края на август.

Германското правителство твърди, че тестове в три независими лаборатории - в Германия, Франция и Швеция, са показали, че Навални е бил отровен с нервното бойно вещество "Новичок". Управляващите поискаха обяснение от Москва, която все още отказва да започне свое собствено разследване по случая с нападението на един от най-големите критици на президента Владимир Путин. Русия отрича да е участвала в инцидента и все още посочва, че няма доказателства за извършено престъпление.

Навални вече бе изписан от "Шарите" и няколко пъти обяви, че възнамерява да се завърне в Русия, за да продължи с разследванията срещу властта.



20 години заедно: Любовната история на Юлия и Алексей Навални


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024