Английски ученици заключиха момиче в шкаф с грозни заплахи, но правителството не иска да се говори за Андрю Тейт Снимка: © AP

Правителството на Великобритания съветва учителите да не обсъждат с учениците си инфлуенсъра на омразата Андрю Тейт, известен като "краля на токсичната мъжественост“, пише британското издание Guardian.

Това се случва на фона на нарастващата вълна от мизогиния и сексуален тормоз от момчета, които още не са навлезли в пубертета.

Благотворителната организация "Diversify", базирана в Ротердам, която провежда училищни семинари за приобщаване, получава около 25 обаждания седмично от начални и средни училища в цяла Англия, които искат помощ при справяне със сексуален тормоз и „шокиращи инциденти, базирани върху омразата към жени“.

Мнозина обсъждат влиянието на Тейт, който е под домашен арест в Румъния, по обвинение в трафик на хора и организирана престъпност. Видеоклиповете му в TikTok казват на момчетата, че една жена принадлежи на гаджето ѝ; момичетата, които не стоят вкъщи, са „к***и“; и жертвите на изнасилване трябва да „поемат отговорност" за атаките, които са преживели.

Съоснователят на благотворителната организация Сара Кънингам изчислява, че в един клас от средно 30 деца ще има 8 момчета, които се възхищават на Тейт.

Тя е разочарована, че служители в Министерството на образованието съветват директорите, обръщащи се за помощ, да не насърчават обсъждането на възгледите на Тейт в уроците по лично, социално и здравно образование и отказват да предложат каквото и да е обучение или ресурси .

„Наскоро бяхме в основно училище в южната част на Лондон. Ученици на 10-годишна възраст знаеха много за ареста на Тейт и обвиненията в изнасилване. Едно от момчетата каза, че тези жени са се съгласили на секс, защото са се върнали в къщата на Тейт.", споделя Кънингам.

Църковно начално училище наскоро се свързва с благотворителната организация с молба оттам да говорят с учениците, след като четири 9-годишни момчета заключват момиче в шкаф, заплашват да я „чукат в гърлото“ и след това я карат да гледа порно видеоклипове.

,,Силно вярваме, че можем да победим това само чрез комуникация“, настоява Кънингам.

Според нея, допълнителна сложност за училищата, които се опитват да изкоренят мизогинията, е че много момчета твърдят, че бащите им смятат Тейт за страхотен.

Учител в селско средно училище съобщава, че след като налага дисциплинарно наказание на ученик за използване на женомразски език към съученички с обяснението, че училището има нулева толерантност към този вид поведение, бащата на момчето идва да се оплаче.

,,Бащата дойде и каза:„ Е, това са просто закачки. Момичетата го харесват.“, казва учителят.

Учителка в друго средно училище, Хедър Мери Джеймс, получава повече от хиляда отговора от учители под публикация в Twitter, когато предлага да сподели своите ресурси за обучение в часовете по социално образование за Тейт.

„Като не обсъждаме това, ние оставяме младите хора да бъдат уязвими за тези подли, коварни идеи, неспособни да ги разпознаят като крайни и да ги споделят по-нататък.“, каза Джеймс.

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт

Въпреки че арестът на Тейт в Румъния през декември прикова вниманието на медиите, момчетата в училищата са го следили от поне година по-рано, посочи още учителката.

Тя описа способността на Тейт да „подготвя“ млади момчета да го защитават и подкрепят като „безпрецедентна“.

„Всички деца заслужават да растат в безопасна среда. Очакваме училищата да предприемат незабавни действия срещу сексуално неправомерното поведение или тормоз.“, каза говорител на Министерството на образованието във Великобритания.

Той добави, че правителството ще предостави ,,допълнителни насоки за това как учебните заведения могат да създадат култура на уважителни взаимоотношения, да преподават ефективно темите за сексуалния тормоз, сексуалното насилие и изкореняването на насилието срещу жени и момичета“.

Миналата седмица лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Кийр Стармър съобщи, че лейбъристите ще включат ,,уроци за уважително отношение към жените и момичетата в училищната програма, като част от обещание за намаляване наполовина на насилието срещу жени".

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт Инфлуенсърът от затвора: YouTube още облъчва тийнейджъри с клипове на Андрю Тейт


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Между Велики Преслав и Челе ди Булгерия в Италия - 23-ма мотористи сбъдват една мечта

Членовете на IMRG ще предадат специално послание между двата побратимени града

11:22 - 22.06.2024
Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024