Андрю Тейт - "инфлуенсърът на омразата", когото Румъния арестува за трафик на хора Снимка: © Twitter/Andrew Tate

Жените трябва да си стоят у дома, не могат да шофират и трябва да са собственост на мъжете. Климатичните промени са измислица на активистите, които искат "да попречат на слънцето да грее". Това са само част от вижданията, които инфлуенсърът Андрю Тейт споделя пред многобройните си последователи в социалните мрежи.

От години името му е синоним на скандал. Заради дискриминиращо и сеещо омраза съдържание Тейт беше отстранен от платформи като YouTube, Facebook и Instagram. А в петък се оказа в центъра на разследване за трафик на хора. Той е арестуван в Румъния, а сред обвиненията, разследвани от румънските прокурори, са изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

36-годишният бивш киксбоксьор и брат му Тристан са задържани за 24 часа в румънската столица Букурещ по подозрения, че "набират, настаняват и експлоатират жени, като ги принуждават да създават порнографско съдържание". По случая са задържани и двама румънски граждани.

Братята управляват уебсайт с камери за платени забавления за възрастни и според прокурорите използват видеоклиповете, за да "печелят значителни суми пари".

Видеоклип, разпространен в социалните медии, показва как Тейт и брат му са изведени от луксозна вила.

Според "Daily Beast" същата вила е била претърсена и през април 2022 г., след като румънската полиция получава сигнал за жена, държана против волята ѝ в дома. По това време не са извършени арести, но властите заявяват, че разследването продължава.

Това не е първият сблъсък на Андрю Тейт с властите. Преди да се премести в Румъния през 2017 г., няколко други жени го обвиниха в насилие.

Андрю Тейт - от звезда в "Big Brother" до инфлуенсър на омразата

Тейт е британски гражданин, роден в САЩ. Преди да придобие световна известност, се бие професионално като кикбоксьор и печели световни титли, разказва BBC.

Той става известен през 2016 г. с участието си в британското издание на телевизионния риалити формат "Big Brother" или по-скоро - с отстраняването му от предаването. Тейт е изключен след само седмица престой в "къщата", след като видео, на което се вижда как удря жена с колан, се появява в социалните мрежи.

След изгонването му от шоуто, той твърди, че видеото е редактирано и нарича кадрите "пълна лъжа, опитваща се да ме изкара лош".

"Университетът" на Андрю Тейт, който стои зад онлайн секс схемите на инфлуенсъра

По-късно придобива популярност в интернет със скандални изказвания, като това, че жените трябва да "носят отговорност" за сексуалните посегателства, извършвани срещу тях.

В някои видеоклипове Тейт позира с бързи коли, оръжия и се представя за същински мъжки плейбой. Постовете му пропагандират женомразство, но имат милиони гледания в интернет.

Те доведоха до това Twitter да блокира профила му още през 2017 г.. Други платформи като YouTube, Facebook и Instagram последваха примера. Тейт беше отстранен и от TikTok заради това, че разпространява "омразна идеология, която не бива да се толерира".

Профилът на Тейт в Twitter беше възстановен в началото на декември, след като милиардерът Илон Мъск пое управлението на компанията.

Скандалните прояви на инфлуенсъра създадоха сериозни опасения заради влиянието му върху младите хора, особено върху младите мъже - каквито предимно са неговите последователи в мрежата.

Тейт отрича да има женомразки възгледи и обвинява критиците си в "изопачаване на фактите", въпреки че сам се определя за "крал на токсичната мъжественост".

Не се закачай с Грета Тунберг

Дни преди да бъде задържан от румънската полиция, Тейт предизвика пореден скандал в социалните мрежи. Този път на тема климатични промени. Той се обърна към екоактивистката Грета Тунберг в Twitter, за да и каже, че притежава 33 автомобила и не му пука за въглеродните емисии.

"Моля, дай ми имейл адреса си, за да мога да ти изпратя пълен списък на колекцията ми от автомобили и съответните им огромни емисии", написа Тейт към Тунберг.

Активистката обаче предизвика вълна от реакции, като му отговори с думите: "Да, моля, просветли ме" и добави фалшив имейл адрес, с който се подиграва на мъжкото достойнство на инфлуенсъра.

Туитът бързо се превърна в един от най-харесваните за всички времена и събра близо 3 млн. реакции. Тейт реши да отговори на Тунберг във видеоклип, в който дразни екоактивистката като показва кутия от пица, която той няма да рециклира.

След ареста на бившия кикбоксьор е появи информацията, че именно въпросната кутия от пица е насочила разследващите за местонахождението на Тейт. Според информацията кутията е с надпис "Jerry's Pizza" - румънска верига ресторанти и чрез нея полицията е успяла да разбере, че Тейт в момента е в страната и да издири адреса на доставката.

В деня, в който бе обявено, че инфлуенсътър на омразата и брат му са арестувани, Тунберг отвърна с краткото: "Така става, когато не рециклираш кутиите от пица":


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024