Снимка: © Getty Images

Английският футбол ще бъде подновен най-рано на 30 април, решиха клубовете във Висшата лига на извънредна онлайн среща в четвъртък. Сезон 2019/2020 ще се удължи за неопределено време, предаде Sky Sports.

Представители на 20-те клуба от най-високото ниво на футбола в Англия проведоха конферентен разговор, а не се срещнаха на живо, заради мерките срещу пандемията от новия коронавирус. Координираха стратегията си да завършат настоящата кампания въпреки COVID-19, който спря почти всички спортове в страната.

Първоначално английската Висша лига беше преустановена до 3 април. Действащата наредба гласеше, че първенството трябва да приключи до 1 юни, но това най-вероятно няма да се случи. Отборите са изиграли 28 или 29 мача, а общият брой на кръговете в първенството е 38.

Клубовете в Англия подкрепят единодушно решението на УЕФА Европейското първенство по футбол да бъде отложено с една година, за да има възможност отделните шампионати да приключат през лятото. 

Нито един представител на клубовете не е повдигнал въпроса сезонът да се обяви за нулев.

„Футболната асоциация на Англия, Висшата лига, Чемпиъншип и професионалният женски футбол осъзнават, че се намираме в безпрецедентни времена. Всички наши мисли са с хората, заразени с COVID-19“, гласи изявлението на всички асоциации в Англия.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети