Снимка: © bTV

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян ще заеме позицията директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в телевизията. Той ще замени на поста Венелин Петков. Решението е на новия главен изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, съобщиха от медията.

Рокада има и на позицията директор „Програма“. Маргарита Александрова е заменена от Христо Хаджитанев. Петков и Александрова напускат телевизията.

„През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към Covid-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали“, каза Швехлак, който замени Флориан Скала като изпълнителен директор на 14 декември.

Флориан Скала напуска bTV, новият директор е Мартин Швехлак

„Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза още Швехлак. 

Антон Хекимян е избран за директор „Новини, актуални предавания и спорт“ заради своя „значителен опит в новините и мениджмънта“, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини. 

Хекимян ще продължи да води сутрешния блок още няколко дни, като в неговите правомощия ще е решението кой да го наследи като лице на "Тази сутрин".  

„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на bTV“, каза водещият на „Тази сутрин“.

Компанията предпочита вътрешна промоция пред търсенето на специалисти извън телевизията. Неѝн приоритет е осигуряване на „приемственост“ в екипа и мобилизиране на „завидния талант и безрезервност“, които той притежава, съобщиха от медията.

„Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще“, обявиха от bTV. „Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията си и да утвърдим медията като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара“, каза Швехлак.

Той добави, че през 2021 г. медията ще представи нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание.

През октомври PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер обяви окончателното придобиване на собствеността върху медийната група Central European Media Enterprises Ltd., към която принадлежи и bTV Media Group. А през декември Швехлак замени Флориан Скала като главен изпълнителен директор.

Чехът е работил като главен редактор и мениджър в печатни медии, радио- и телевизионни, както и дигитални медии от 1993 г. насам. В края на 90-те е редактор и зам.-главен редактор на най-четения чешки всекидневник BLESK. След това основава чешката информационна агенция Mediafax. Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?