Apple представя новия iPhone 15. Какво да очакваме? Снимка: © Getty Images

Във вторник технологичният гигант Apple ще представи новата си линия смартфони – Iphone 15. Събитието в централата на компанията в Купертино ще се проведе под мотото “’Wonderlust” и ще се предава на живо в сайта на компанията. Обявеното начало е за 20 ч. българско време на 12 септември.

Очаква се технологичният гигант да обяви най-голямата промяна в дизайна на iPhone от 11 години - вече е почти сигурно, че новите модели ще са с универсално зарядно USB-C порт. Но това няма да е всичко.

Компанията трябва да покаже нещо повече от ново зареждане, за да накара потребителите да минат на следващия модел, пише CNN. Миналият месец продажбите на Apple паднаха за трето поредно тримесечие. Приходите от iPhone отбелязват около 2% спад за тримесечието и възлизат на 39,7 млрд. долара

Какво да очакваме?

Apple вече прехвърли iPad и MacBook към универсалното USB-C зареждане, но може би сега компанията ще въведе голямата промяна в зареждането и за iPhone.

Този ход идва, след като през 2022 г. Европейският съюз прие законодателство, което изисква всички смартфони, таблети, цифрови фотоапарати и други устройства да поддържат USB-C порт за зареждане. Така, ако иска да продава iPhone на европейския пазар и през 2024 г. ще трябва да оборудва смартфона с т.нар. универсално зарядно.

Преминаването към USB-C най-вероятно ще донесе със себе си и различни аксесоари за зареждане в различни цветове.

“Dynamic Island” и за стандартните модели

Очакванията са, че цялата гама iPhone 15 вече ще имат функцията Dynamic Island в началния си екран. Промяната беше въведена миналата година за по-високия клас модели iPhone 14 Pro миналата година.

Според слуховете, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще имат набор от нови функции.

Според Bloomberg е много вероятно моделите да имат нови лещи, които ще позволят по-голямо оптично увеличение и титаниев корпус, който ще прави устройството с до 15% по-леко и тънко. Вместо 2,2 милиметра, както при сегашните iPhone-и, рамката около дисплея ще бъде широка само 1,5 милиметра.

Очакванията са, моделите Pro също да бъдат с най-новия чип на Apple – A17. Той е първият с 3 нанометрова технология, която осигурява по-бърза обработка и по-дълготрайна батерия.

Предполага се, че линията ще дойде и с нови цветове, сред които морско синьо, нови нюанси на сиво, бяло и сребристо.
Vision Pro.

Apple Vision Pro - очилата на Apple за смесена реалностПрез юни технологичният гигант представи първите си очила за виртуална реалност Vision Pro. Тогава главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че „смесването на цифрово съдържание с реалния свят може да отключи преживявания, каквито не сме виждали досега“.

Сега анализаторите очакват компанията да пусне някои нови функции, като е възможно и да обявят и конкретна дата, в която ще пуснат очилата за продажба. До момента се знае, че това ще бъде в началото на 2024 г.

Очилата за виртуална реалност се считат за най-голямото и най-рисковано пускане на продукт на Apple от години.

Нови AirPods и Apple Watches

Традиционно компанията предствя най-новите часовници Apple Watches заедно с iPhone всяка година, така че анализаторите очакват дебюта на Apple Watch Series 9 и вероятно следващото поколение Ultra 2 смарт часовник.

Според Bloomberg, Apple работи върху пълно обновяване на своя смарт часовник за следващата година Apple Watch Series 10, така че тазгодишните актуализации вероятно ще бъдат минимални.

Apple най-вероятно ще покаже и следващото си поколение AirPods с нов калъф за зареждане, който ще работи с USB-C кабели. Вероятно е също така да обяви дати за пускане на операционни системи от следващо поколение за iPhone, iPad, компютри Mac и Apple Watch.

Какво да не очакваме?

Анализаторите не очакват Apple да пусне нови iPad или Mac компютри до октомври. И макар че, конкурентите Samsung и Google удвоиха броя на сгъваемите устройства, все още не се очаква Apple да представи подобна версия тази есен.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024