iPhone скоро ще може да проговори със собствения ви глас Снимка: © *това не е iPhone 15/Getty Images

Вашият iPhone много скоро може да заговори със собствения ви глас и на практика да говори вместо вас. Apple разкри нова функция за устройствата си, която предвижда iPhone и iPad да генерират дигитални копия на гласа на потребителите.

Функцията "Personal Voice" (личен глас) се очаква да бъде част от операционната система iOS 17 и ще работи заедно с услугата "Live Speech". Това ще позволи на потребителите да записват гласа си и след това да гласовите данни ще могат да се използват при въвеждането на съобщения или бележки в телефона, които устройството да чете на глас.

За целта iPhone ще изиска от тях да прочетат и запишат като аудио произволен набор от изречения за около 15 минути. След това потребителите ще могат да въвеждат текстови съобщения на своето устройство, които да бъдат прочетени с тяхното звучене.

Персоналният глас ще се създава локално, а не чрез облак, което да защити правата на клиентите и да гарантира неприкосновеността на личния живот.

Устройството е предназначено за хора, които страдат от определени заболявания, свързани със загуба на способността на говорене. Очаква се функцията да бъде пусната по-късно тази година и ще се предлага безплатно като част от актуализацията на софтуера на Apple.

Тя е само една от няколко нови инструменти, които компанията ще предложи на своите потребители. Скоро те ще могат да използват и т.нар. "Point and Seak" - да насочат пръста си към нещо с текст пред камерата и приложението да го прочете. Функцията обаче ще работи само на устройства на Apple с вграден LIDAR сензор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024