Снимка: © МВР

Началникът на 3 Районно управление на полицията в Пловдив е задържан при акция на Окръжната прокуратура и "Вътрешна сигурност" на МВР.

Операцията се води срещу корумпирани полицейски служители в управлението. Според прокуратурата - общо 12 души са арестувани в сряда заради "криминални и длъжностни престъпления". Сред задържаните седем души са полицейски служители. Разследването е водено в продължение на няколко месеца, казва окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Директорът на 3 РПУ е 34-годишният Самуил Хаджиев, който ръководи 3 РУ от 2020 г. Преди това е работил като инспектор в "Охранителна полиция" на друго районно управление, разузнавач в "Криминална полиция" на ОДМВР Пазарджик и др.

Това е второто разследване на МВР срещу действащи полицейски началници, след като преди дни беше задържан шефа на "Охранителна полиция" - Асеновград Тенчо Тенев. Обвинението срещу него е за неправомерно получаване на дарения и превишаване на властта при сключване на договори по обществени поръчки.

„Получих информация за тези нарушения от вътрешна сигурност още когато встъпих в длъжност“, каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. „Действията на оперативните служби са от няколко месеца, но сега настъпи моментът, в който могат да бъдат задържани, разпитани. Прокуратурата и съдът в Пловдив ще си кажат думата“.

„Знам конкретните данни (б.а. - за престъпления), но няма да ги кажа, защото не е редно. Все още сме в първия ден от разследването и можем да го осуетим, можем да осуетим и обективната истина“, каза Рашков.

Обяви, че ще проведе „много сериозен разговор“ с ръководителите на областната дирекция в Пловдив. „Това е удар срещу тази служба тук, през следващите дни трябва да вземем съответни решения. Задължително трябва да има рокади и вие сами разбирате това. Аз още с встъпването си в длъжност многократно съм изразявал становището на ръководството, че ние няма да търпим подобни прояви. Прокуратурата и следователите ще свършат работата си, а от нас се очаква да извършим промени на съответните нива“, добави министърът.


Рашков смени и директора на СДВР заради насилието по време на протестите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени