Асен Василев: Плановете са Борисов да стане президент, а Пеевски - министър-председател Снимка: © Screenshot Nova TV

„Плановете на ГЕРБ и ДПС са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател“, това заяви в ефира на Nova TV съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Асен Василев.

С тези думи съпредседателят на ДПС Делян Пеевски опитал да склони ПП-ДБ да работят с тях (ГЕРБ и ДПС б.ред.), защото в противен случай, „те щели да си работят двамата (Борисов и Пеевски б.ред.) по този начин“.

Асен Василев обясни, че разговорът му с Пеевски се е състоял още през март, когато вече станало ясно, че кабинетът се разпада.

„Хората трябва да разберат, че в момента се готви масирана промяна в начина, по който ще се управлява страната и тя се подготвя от ГЕРБ и ДПС,“ заяви Василев.

Той коментира, че всеки ден, за да прокарат някое решение, се е налагало да водят тежки битки в парламента.

Василев смята, че изводът, който в крайна сметка се вижда от социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ е, че нито Борисов, нито Пеевски са били изпирани от общото управление с ПП-ДБ.

„Това, което се говореше по телевизиите - как сме изпрали Бойко и Пеевски, нима някой мисли, че те са добри? Никой не е изпран, за съжаление ние се оцапахме“, обобщи Василев.

Той припомни, че в рамките на тези 9 месеца са накарали ГЕРБ да гласуват два бюджета, които са "сменили модела на постната пица".

"Хората усетиха, че доходите им дръпнаха в последните няколко години, въпреки инфлацията. Дали това за тях е по-важно, или че оставихме ГЕРБ да подкрепи кабинета - истината е че всеки божи ден беше битка," коментира Василев и обясни, че въпреки уверенията на служебния кабинет, че пенсиите ще се увеличат както е заложено в бюджета - с 11% от юли, извънредното заседание не се е обезсмилило.

По думите му целта е в пленарна зала изрично да се гласува увеличението, така че "да не може утре надзорът на НОИ да реши да друго".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024